Round-up HWL: Oranje tegen Australië in halve finale HWL

Kwartfinales HWL Final

Nadat eerst Oranje, als regerend Europees Kampioen, woensdag won van Canada met 2-0, versloeg een paar uur later wereldkampioen Australië met 4-1 Duitsland in de kwartfinales van de HWL Final in Raipur. Aanstaande vrijdag om 14:00 Nederlandse tijd staan de twee kampioenen tegenover elkaar in de halve finale. Een prachtaffiche om nu al naar uit te kijken.   

Nederland – Canada (2-0)

Het Nederlands elftal heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de HWL Final in Raipur. In het Sardar Vallabhbhai Patel International Hockey Stadium werd Canada met 2-0 verslagen.

Voorafgaand aan het duel gingen velen, en misschien ook wel het Nederlands elftal zelf, er vanuit dat Oranje geen kind zou hebben aan de nummer veertien van de wereld, Canada. Toch werd het een lastige partij voor de mannen van Caldas, die pas 4 minuten voor tijd in het slot werd gegooid door spits Roel Bovendeert.

25’ Constantijn Jonker 1-0
56’ Roel Bovendeert 2-0

Lees het hele wedstrijdverslag: Oranje bereikt halve finale na winst op Canada

En bekijk de interviews:
Caldas: ‘Ik bespeurde een deel onderschatting’
Bovendeert: ‘Het is top om belangrijke potten te spelen’

Australië – Duitsland  (4-1)

Australië liet er in de kwartfinale tegen Duitsland geen gras over groeien en zette met 4-1 onze Oosterburen overtuigend aan de kant. Al binnen vijf minuten pakten de Aussies via Jeremy Hayward (sc) en Jamie Dwyer de leiding stevig in handen. In het tweede kwart kreeg Duitsland via Oskar Deecke de opgelegde kans om de 2-1 te maken, maar  de Australische keeper Andrew Charter redde knap.

De 2-0 bleef tot aan drie minuten voor rust op het scorebord staan tot Matthew Dawson er via de strafcorner 3-0 van maakte. Een score die geheel in verhouding stond met het spelbeeld en de Duitsers waren pas in de 40e minuut bij machten om iets terug te doen. Christopher Rühr bracht Duitsland terug in de wedstrijd (3-1), maar het slotakkoord was wederom voor de Kookaburras. Glenn Turner ontsnapte in de dying seconds en wist, ondanks dat hij uit balans werd gebracht, de 4-1 eindstand binnen te tikken.

Met twee gelijke spelen, tegen Nederland (0-0) en gastland India (1-1), en een nederlaag tegen Argentinië (1-3) maakte Duitsland al geen indruk tijdens de poulefase van de HWL Final in Raipur. Maar van onze Oosterburen werd verwacht dat ze er in de kwartfinale wel weer zouden staan. Dat bleek een verkeerde aanname, want het waren de Australiër die er vandaag stonden en zich zo opwierpen als de grote titelkandidaat van de HWL 2015.

4′ Jeremy Hayward  1-0 (sc)
5′ Jamie Dwyer  2-0
27′ Matthew Dawson  3-0 (sc)
40′ Christopher Rühr
60′ Glenn Turner  (4-1)

Kwartfinales HWL Final

Donderdag – 3 december 2015
Q1 – 14:00*   Groot-Brittannië – India
Q2 – 16:15*   Argentinië – België

Halve finales HWL Final

Vrijdag – 4 december
14:00*    Nederland – Australië

Zaterdag – 5 december
14:00*    Winnaar Q1 (Groot-Brittannië/India) – Winnaar Q2 (Argentinië/België)

*Nederlandse tijd

De halve finale tussen Nederland en Australië wordt vrijdagmiddag LIVE uitgezonden op nos.nl. De finale staat ingepland voor zondag 6 december. Het tijdstip hiervan maakt de FIH op een later moment bekend.

Kijk voor uitgebreide statistieken van de HWL Final op de site van de FIH.


1 Reactie

  1. GabyvanHout

    Vreemde conclusie om te schrijven dat Duitsland met 2 gelijke spelen , maar matig gestart is. Ik denk dat Nederland dankzij Stockman een punt gepakt heeft.


Wat vind jij? Praat mee...