Round-up HWL3: België wint ruim van China

Op de derde speeldag van de HWL3 in Brasschaat hebben de mannen van gastland Belgie gewonnen van China. Het India van Paul van Ass versloeg Polen, Groot-Brittannië gaf een voorsprong uit handen tegen Ierland gelijk.

België – China 6-0 (m)

België heeft na het 2-2 gelijkspel tegen Groot-Brittannië de eerste drie punten binnengesleept. Tegenstander China bood weinig tegenstand. Het werd 6-0. Amaury Keusters scoorde drie keer, waarvan zijn laatste prachtig gebruikmakend van de nieuwe ‘sticks-regel’ (zie video hiernaast). Simon Gougnard en Thomas Briels pikten ook een doelpuntje mee.

India – Polen 3-0 (m)

India, onder leiding van Paul van Ass, boekte de tweede zege van dit toernooi. De eerste overwinning was op Frankrijk (3-2), de tweede op Polen. India kwam in de 23ste minuut op voorsprong en twintig minuten later besliste Sardar Singh het duel door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Acht minuten voor tijd werd het nog 3-0. De mannen van Van Ass hebben zich overigens als kampioen van Azië al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Omdat de finaleronde van de HWL in New Delhi plaatsheeft, zijn ze als gastland ook daar al zeker van deelname.

23. Yuvraj Walmiki 1-0
42. Sardar Singh 2-0
52. Devindar Walmiki 3-0

Nieuw-Zeeland – India 5-0 (v)

Na de 12-0 overwinning op Polen werd ook India opzij gezet door Nieuw-Zeeland. Binnen twintig minuten stond het 2-0 en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-0. Gemma Flynn en Kirsten Peace scoorden allebei twee keer. Flynn heeft dit toernooi nu al zes doelpunten gemaakt. Door de overwinning is Nieuw-Zeeland zeker van de kwartfinale. India heeft nog nul punten uit twee duels.

10. Gemma Flynn 1-0
18. Olivia Merry 2-0
40. Gemma Flynn 3-0
52. Kirsten Peace 4-0
56. Kirsten Peace 5-0

Groot-Brittannië – Ierland 2-2 (m)

In poule B bij de mannen in Brasschaat kwam het team van Groot-Brittannië in een fysiek duel niet verder dan een gelijkspel tegen de vechtjassen uit Ierland: 2-2. Al na vijf minuten lag de bal in het doel van de Ieren na een actie en voorzet van good old Barry Middleton die door een Ier in eigen doel werd gewerkt. Amper drie minuten later was het weer raak voor Groot-Brittannië. Dit keer via een duikende Chris Griffiths die de bal achter de Ierse doelman David Harte frommelde: 2-0. Maar de Ieren klampten knap aan en nog voor rust brachten ze de spanning terug via Kyle Good: 2-1. En uiteindelijk was het John Jackson die The Green Machine in het derde kwart knap via een volley op gelijke hoogte bracht: 2-2.

5. Barry Middleton 1-0
8. Chris Griffiths 2-0
19. Kyle Good 2-1
36. John Jackson 2-2