Herindeling jeugdcompetities gepubliceerd

Tijdens de winterstop worden veel competities heringedeeld op basis van de uitslagen tot dan toe. Dit betekent dat duizenden jeugd- en jongste jeugdteams en de nodige seniorenteams opnieuw ingedeeld moesten worden.

Met deze herindeling spelen de teams in de lentecompetitie in een meer evenwichtige competitie en kunnen teams die met grote uitslagen winnen of verliezen alsnog op het juiste niveau worden ingedeeld. In januari is de landelijke jeugdcompetities (Landelijk B, Super B, Subtopklasse B, Super C en IDC C) al gepubliceerd. Inmiddels zijn ook de districtscompetities jongste jeugd, jeugd en senioren bekend.

Om tot een evenwichtige competitie te komen, is besloten in de eerste klasse D-jeugd een aantal poules samen te voegen. In deze poules zitten geen 6 teams maar 10 of 12 teams. Het gaat om een pilot waarbij de teams een halve competitie spelen en dus één keer tegen elkaar spelen in plaats van twee keer. De verenigingen die het betreft zijn hiervan op de hoogte gebracht.


5 Reacties

 1. hockeyliefhebbertje

  De indeling van de D-jeugd 1e klasse A/B: de KNHB is volledig het spoor bijster, totaal de weg kwijt. Wie heeft er nu plezier aan uitslagen van 15-0 enzo? Zogenaamd om de druk weg te halen? KNHB verdiep je nou eerst eens in de problematiek voordat je dingen over de rug van deze kinderen uitprobeert.

 2. Alsvanouds

  Wie heeft het nou over uitslagen van 15-0...? Dat gaan we zien. Volgens mij prima om de sterkste teams bij elkaar in te delen en eens te ondervinden hoe dit uiteindelijk uitpakt. In het bijzonder geschikt voor echte liefhebbers, lijkt me. Wel klassiek om gelijk schande te spreken over de KNHB overigens...... over problematiek gesproken ;-)

  1. hockeyliefhebbertje

   De knhb heeft er juist voor gekozen de indeling breder te trekken ipv alleen de sterkste teams bij elkaar. Kennelijk heb je dat en de koerswijziging gemist.

 3. Alsvanouds

  Dat klinkt inderdaad heel logisch. De sterkste acht, en nog twee die een heel mooi tenue hebben.

 4. Werken

  Begrijp ik goed de 1e klasse is de hoogste klasse voor de D jeugd?


Wat vind jij? Praat mee...