Round-up NK Zaal jeugd: dit zijn de finalisten!

Afgelopen weekend werden de poulefase en halve finales van het NK Jeugd gespeeld. Het leverde twaalf finalisten op in de C-, B- en A-categorie, die aanstaande zaterdag zullen gaan strijden om het goud op het NK in Rotterdam. Dit zijn de finalisten en zo kwamen ze tot de finale. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema van het NK Zaal

Opvallend is dat enkel ploegen uit de districten Zuid-Holland, Noord-Holland en Midden Nederland zich geplaatst hebben. Hofleverancier van de Nederlands kampioenschappen zaal voor de jeugd is Kampong. De Utrechters doen in drie van de zes categorieën mee. Rotterdam en Amsterdam zijn beide in twee categorieën vertegenwoordigd. De finales worden gecompleteerd door teams van SCHC, Pinoké, Cartouche, Schaerweijde en hdm.

Jongens A: Rotterdam – Kampong

Kampong en Rotterdam troffen elkaar ook al in de poulefase van het NK. Toen won Rotterdam met 2-1. Op doelsaldo werd Kampong op het nippertje tweede in de poule, waardoor zowel de Utrechters als de Rotterdammers doorstoomden naar de kruisfinale.

Die kruisfinales waren beide enorm spannend. Kampong wist in een doelpuntrijk duel met 6-5 te winnen Laren. Rotterdam maakte het zo mogelijk nóg spannender: tegen Nijmegen werd het 5-5. De Havenstedelingen wonnen uiteindelijk op shoot-outs.

Meisjes A: Kampong – Amsterdam

Kampong en Amsterdam werden met twee winstpartijen beide overtuigend eerste in hun poule. De kruisfinales waren al even overtuigend: Kampong zette SCHC met 4-1 aan de kant, Amsterdam won met 6-3 van Den Bosch. Dat belooft een finale tussen twee sterke partijen!

Jongens B: SCHC – Pinoké

Pinoké werd overtuigend eerste in de poule en won ook de kruisfinale met ruime cijfers. Tegen Victoria werd het maar liefst 8-3. De Steekneuzen wonnen in de poulefase ook al van SCHC, met 6-1. Stichtsche ging als nummer twee echter wel door naar de kruisfinale. Daar toonden de jongens hun kracht en wonnen ze met 6-3 van Oranje-Rood. En zo’n finale, dat is natuurlijk altijd een héél andere wedstrijd dan een duel in de poulefase.

Meisjes B: Amsterdam – Rotterdam

Een onvervalste Ajax – Feyenoord bij de Meisjes B zaterdag. Amsterdam werd met winstpartijen op Schaerweijde en Zwolle eerste in de poule. Rotterdam liep tegen een gelijkspel aan tegen Push, maar plaatste zich als nummer twee toch voor de kruisfinale. Daar wonnen de Rotterdamse meiden met 3-1 van Schaerweijde. Amsterdam maakte het spannend, maar wist dankzij de 3-2 winst op buurclub Hurley ook de finale te bereiken.

Jongens C: Cartouche – Schaerweijde

Cartouche en Schaerweijde troffen elkaar al in de poulefase. Dat bleek een goede opmaat voor een spannende finale: het werd 2-2. Schaerweijde pakte de eerste plaats in de poule en won vervolgens in de kruisfinale met 3-2 van Push. Cartouche werd tweede en speelde ook in de kruisfinale gelijk: 3-3 tegen Bloemendaal. De shoot-outserie die volgde werd door de jongens van Cartouche gewonnen.

Meisjes C: hdm – Kampong

Ook hdm en Kampong troffen elkaar al in de poulefase. En ook die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hdm won vervolgens van Den Bosch en kroonde zich tot poulewinnaar, Kampong speelde nogmaals gelijk maar werd op doelsaldo wel tweede. In de kruisfinale wonnen de Utrechtse meiden overtuigend met 10-4 van Nijmegen. De kruisfinale tussen hdm en Amsterdam eindigde in 5-2.

 


Wat vind jij? Praat mee...