Jong Oranje Dames dendert door in Antwerpen

Jong Oranje Dames blijft maar doordenderen tijdens het zeslandentoernooi in Antwerpen. Na de ruime overwinning tegen Groot-Britannië (7-2) werd ook van de dames van België gewonnen met 4-0. De mannen wonnen eveneens van de Belgen, met 2-1.

Jong Oranje Dames – België 4-0

Nederland ging als favoriet de ontmoeting in, aangezien Oranje alle wedstrijden voorlopig gewonnen werden en België nog zonder overwinning was dit toernooi. De dames van Rick Mathijssen begonnen sterk aan het duel en kwamen binnen tien minuten op voorsprong via Freeke Moes, speelster van Oranje-Rood.

Daarna was het lang wachten op een doelpunt, waarbij het aanwezige publiek na de rust werd getrakteerd in twee doelpunten in een kort tijdsbestek. Eerst verdubbelde Joosje Burg de voorsprong, waarna Ginella Zerbo twee minuten later voor het vierde duel op rij scoorde voor Jong Oranje Dames. In de laatste minuut van het derde kwart scoorde Michelle Fillet de vierde en laatste goal van de wedstrijd.

Door de overwinning blijft het team van bondscoach Rick Mathijssen ongeslagen in Antwerpen. In totaal scoorde Oranje al 22 keer in vier wedstrijden, waarin de verdediging pas twee doelpunten incasseerde.

‘7 Freeke Moes
’34 Joosje Burg
’36 Ginella Zerbo
’45 Michelle Fillet

Jong Oranje Heren – België 2-1

De heren van Jong Oranje Heren verloren gisteren met 2-3 van Groot-Britannië en waren erop gebrand om te winnen van België. De Belgen hadden nog niet gewonnen dit toernooi en na de wedstrijd tegen Nederland bleef dat zo. De mannen van Alexander Cox wonnen namelijk, met 2-1.

Marlon Landbrug, dit toernooi al eerder succesvol voor het doel, maakte na 23 minuten de openingstreffer, waardoor de ruststand 1-0 was. Na de rust kwam België terug, waarna het lang wachten was op een beslissing in de wedstrijd. Jip Janssen, die gisteren al scoorde tegen Groot-Britannië, schoot vier minuten voor tijd raak uit een strafcorner. Dat bleek achteraf de winnende treffer.

Door de overwinning klim Nederland naar de tweede plek. Na de rustdag treft Oranje nog India, de huidige nummer drie van de ranglijst. Zaterdag vinden plaatsingswedstrijden plaats.

’23 Marlon Landbrug 1-0