WK’s voor Jong Oranje in Zuid-Afrika en India

De WK’s voor de vrouwen en mannen van Jong Oranje worden in 2021 respectievelijk in Zuid-Afrika en India gespeeld. Het is de eerste keer dat Zuid-Afrika het jeugd-WK organiseert. Het jeugd-WK in India zal waarschijnlijk niet in het onderhand bekende Bhubaneswar worden gespeeld.

De FIH maakte maandagochtend bekend dat Potchefstroom, een stad dichtbij Johannesburg, in 2021 de organisator van het jeugd-WK zal zijn. De data worden later bekend, maar het WK vindt zeker plaats aan het einde van het jaar.

Het jeugd-WK voor Jong Oranje wordt ook aan het einde van 2021 gespeeld, in India. Dat is opvallend, aangezien het vorige jeugd-WK voor mannen ook al in India werd georganiseerd, in Lucknow. De locatie van het toernooi in 2021 is nog onbekend. Indiase bronnen meldden dat het bijna zeker niet Bhubaneswar is, de thuisbasis van India voor de Pro League en de speelstad van het WK in 2018 en 2023. Raipur en Assam worden door Indiërs als mogelijke kandidaten om dit toernooi te organiseren.

De Nederlandse talenten hebben zich via het EK in Valencia in 2019 al gekwalificeerd voor het komende WK in 2021. Dan zullen de opvolgers van het vorige jeugd-WK bekend worden. Toen werden de hockeysters van Argentinië en de hockeyers van India wereldkampioen.

Jong Oranje Heren op het EK in Valencia. Foto: David Aliaga

 


7 Reacties

 1. Mike de Bot

  Wel echt leuk, een keer een mannentoernooi in India!

 2. vostammer

  Gelukkig hebben we geen last van vliegschaaamte! Mooie verre bestemming die een prachtige stimulans is voor de hockeyjeugd.

  1. conegut

   Dat is bij een wereldkampioenschap toch altijd.

 3. francakh

  Weer India ... ongelofelijk!

 4. marnixhendrik

  “gespeeld, in India. Dat is opvallend, aangezien het vorige jeugd-WK voor mannen ook al in India werd georganiseerd”. Ik hoop dat dit sarcastisch is bedoeld..anders behoorlijk onnozel. De Blatter v FIH moet ondertussen toch bekend zijn.

 5. hw

  Gaaf voor de spelers!

 6. ashleybving

  Ik


Wat vind jij? Praat mee...