Jong Oranje Heren geeft voorsprong weg na rust

De Jong Oranje Heren zijn het 4-landentoernooi in Hannover begonnen met een 2-3 verlies tegen België. Na met een 2-0 voorsprong de rust in te zijn gegaan, trokken de Belgen toch aan het langste eind. Een teleurstelling, na een goede 1e helft.

Dat zegt ook manager Klaas Vermeulen. ‘We waren supergoed in de 1e helft. Via Caspar van Dijk en een strafcorner van Jip Janssen kwamen we op een 2-0 voorsprong, waarmee we ook gingen rusten. Daarna is het misgegaan.’

De Belgen scoorden 3 keer op rij, waar de Jong Oranje Heren niets meer tegenover te stellen hadden. ‘De jongens hebben keihard gevochten voor de 3-3, ze hebben alles gegeven. Maar het doelpunt viel niet’. zegt Vermeulen. ‘We hebben, zoals je dat zegt, van onszelf verloren. Gelukkig hebben we kans om ons te herstellen tegen gastland Duitsland. Die wedstrijd spelen we zaterdag in een mooie ambiance. Nu 2 keer winnen is kampioen worden’, aldus een strijdvaardige Vermeulen.

Jong Oranje Heren – België U21 2-3 (2-0)
1-0 Caspar van Dijk
2-0 Jip Janssen (sc)
2-1 (Stockbroekx)
2-2 (Verhoeven)