Jong Oranje Heren iets minder ruim langs Oostenrijk

Was het zaterdag nog 9-1 in het voordeel van Jong Oranje Heren tegen Oostenrijk onder 21, zondag bleef de teller steken op 6-2. ‘De Oostenrijkers leren snel van de verloren wedstrijden,’ aldus bondscoach Eric Verboom, die met zijn ploeg in voorbereiding is op het WK in India dat eind van dit jaar plaatsvindt in India.

De wedstrijd tegen de Oostenrijkse jongens werd net als zaterdag gespeeld in Den Bosch. Na de snelle 1-0 vanJasper Luijkx, spelend op eigen terrein, maakten de Oostenrijkers gelijk via een benutte strafcorner van Maximilian Hahnenkamp. En de bezoekers namen zelfs brutaal de leiding via Franz Lindengrün. Verboom weet de achterstand in het 1e kwart aan het gebrek aan concentratie na de snelle 1-0 voorsprong.

In het vervolg konden de Oranje-spelers onder 21 de wedstrijd toch ruim in eigen voordeel beslissen. Een andere Den Bosch-speler, Bram van Groesen, had met 2 benutte strafcorners een groot aandeel in de overwinning. Tijn Stuve, Thijs van Dam en Jasper Brinkman, ook uit de strafcorner, completeerden het 6-tal Oranje-doelpunten.

Jong Oranje – Jong Oostenrijk 6-2

1-0 Jasper Luijkx
1-1 Maximilian Hahnenkamp (sc)
1-2 Franz Lindengrün
2-2 Bram van Groesen (sc)
3-2 Tijn Stuve
4-2 Thijs van Dam
5-2 Bram van Groesen (sc)
6-2 Jasper Brinkman (sc)

Lees ook:

Jong Oranje Heren-bondscoach Verboom kritisch ondanks 9-1 zege

 


Wat vind jij? Praat mee...