WK onder 21 Heren in Indiaas Lucknow

De Jong Oranje Heren spelen het WK onder 21 in Lucknow in India, laat de Internationale Hockey Federatie (FIH) weten. Het toernooi is van 8 tot en met 18 december en er doen 16 landen aan mee.

De teams die voor het WK U21 zijn gekwalificeerd zijn: Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Canada, Egypte, Engeland, Duitsland, India, Japan, Korea, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Spanje en Nederland. De Jong Oranje Heren zijn bij de laatste editie van het WK U21, in 2013 in New Delhi, als 3e geëindigd.

Wieg van het Indisch hockey

Voorzitter van de Indische hockeybond Narinder Dhruv Batra: ‘Het WK U21 is, naast 1 van de grootste internationale hockeyevents, een competitie die de toekomst van de hockeysport tentoonstelt. Hier zie je het beste van het beste voor de komende jaren. Voor zo’n evenement is er geen betere locatie van Lucknow in Uttar Pradesh, waar de wieg van het Indische hockey stond.’

WK Dames U21

Het WK Dames U21 vindt plaats net voor het herentoernooi: van 24 november tot en met 4 december in Santiago, Chili. Hiervoor zijn Nederland, Argentinië, Australië, België, Chili, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Japan, Korea, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Spanje, USA en Zimbabwe gekwalificeerd.


Wat vind jij? Praat mee...