Heerlijk live-weekend op komst: jeugdfinales en Oranje rechtstreeks te zien

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Mooi. Nu wel. Zaterdag en zondag is er veel livehockey te zien via de kanalen van hockey.nl en Ziggo Sport.

De vier finales van de landelijke A- en B-jeugd zijn namelijk rechtstreeks te bekijken via onze eigen kanalen. De beste teams uit deze leeftijdscategorieën  komen in actie op De Klapperboom, het hoofdveld van Kampong. Vlak na het ontbijt kan je al inschakelen voor de eerste finale, tussen de Meisjes B1-teams van Kampong en Oranje-Rood. Zij slaan om 10.00 uur af. 

Twee uur later is de beurt aan de Jongens B1-ploegen van Schaerweijde en Victoria. Daarna is het tijd voor de A-junioren. Eerst komen om 14.15 uur de meiden van Rotterdam en Den Bosch in actie. Aansluitend, om 16.15 uur, strijden de jongensteams van Amsterdam en Oranje-Rood om de prijzen. De hoogmis van de landelijke jeugd wordt van commentaar voorzien door Krijn Schuitemaker en Reemt Borcherts. Via hockey.nl/live kan je direct schakelen naar alle duels. 

Max Caldas als bondscoach van Spanje. Foto: FIH/Vicente Vidal Fernandez

Ondertussen Oranje tegen Spanje

Ondertussen zijn ook de Oranjemannen live te bewonderen. Zij spelen dit weekend een dubbel tegen Spanje in de Pro League op Den Bosch. Het wordt de eerste keer dat Max Caldas, tegenwoordig bondscoach van de Spanjaarden, tegenover zijn oude team staat.

De eerste ontmoeting begint om 16.30 uur, de uitzending op ‘Kanaal 14’ – het hoofdkanaal van de sportomroep – en Ziggo Sport Totaal start vijf minuten eerder. Op dezelfde kanalen is een dag later het tweede onderonsje tussen Nederland en Spanje te zien. Duel nummer twee begint om 16.00 uur. Net als op zaterdag start Ziggo z’n hockeyprogramma vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd. Het commentaar is in handen van John van Vliet en Kim Lammers. 


Wat vind jij? Praat mee...