Tilburg MA1 aan kop na zege op Laren

‘Dit zijn drie hele mooie punten voor ons’, glunderde Erik-Jan de Bekker. De trainer/coach van Tilburg MA1 zag zijn ploeg zaterdag in en tegen Laren met 2-0 winnen. De overwinning betekende tevens dat Tilburg alleen aan de kop gaat in poule 2 van de landelijke jeugd.

‘Dat we nu bovenaan staan is leuk’, zegt De Bekker, ‘Het zegt nog allemaal niks. Er zijn pas vier wedstrijden gespeeld. Alles kan, maar Laren-uit winnen is wel heel lekker voor ons.’

Druk op Laren

Tilburg begon prima aan het duel. Het zette meteen goed druk op Laren dat moeite had om zich onder die druk uit te spelen. Het leverde Tilburg in de beginfase twee goede kansen en twee strafcorners op. Laren kwam sporadisch in de cirkel van de tegenstander. Een strafcorner na shoot van de verdedigster van Tilburg leverde Laren niets op.

Tilburg kwam met nog 13 minuten te spelen in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na een goede cirkelpenetratie kwam de bal uiteindelijk voor de stick van Robine IJsenbrant. Ze maakte het koelbloedig af: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Rollen omgedraaid

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Niet Tilburg maar Laren stoomde veelvuldig op naar het vijandelijke doel. Verdedigend bleef Tilburg in overeind. De ploeg incasseerde in de drie voorgaande duels slechts twee tegentreffers.

‘Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de verdedigende kwaliteiten van mijn ploeg. Mijn keeper is op dit moment waanzinnig en pakt de laatste twee weken alles en daarvoor ook ontzettend veel. Ik heb daar blind vertrouwen in’, aldus De Bekker, die zijn vertrouwen zag beloond. Het lukte Laren niet om een gaatje te vinden in de Tilburgse defensie. Ook de drie Larense strafcorners in de tweede helft werden onschadelijk gemaakt.

Beslissing

Anne-Fleur Oonk besliste het duel een kwartier voor tijd: 0-2. ‘Ik vind het wel verdiend’, zegt De Bekker over de uitslag, ‘maar we hebben er wel hard voor moeten knokken. Zeker in de tweede helft. De eerste twintig minuten hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt.’

‘Wat ik wel gaaf vind om te zien’, gaat De Bekker verder, ‘is dat we zo lang met z’n allen de pot dicht houden en het is vervolgens heerlijk als je uit de counter de 2-0 maakt.’