Landelijk B: acht uit twee voor Van der Broek (Push)

Voor de tweede speelronde stonden vooraf al een aantal spannende duels op het programma. Zo was Bloemendaal JB1 te sterk voor Kampong, won Schaerweijde MB1 van hdm en scoorde Jasper van der Broek weer vier keer voor Push JB1. Hieronder de uitslagen van de tweede speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong MB1 is nog de enige in de poule zonder puntverlies na twee speelrondes. De Utrechters wonnen zelf met 0-3 op bezoek bij HGC, terwijl mede-koploper Oranje-Rood een thuisnederlaag moest slikken tegen Zwolle. De club uit Overijssel is sterk begonnen aan de terugkeer in de landelijke competitie, met vier punten uit de eerste twee wedstrijden, en staat op een gedeelde tweede plaats met Tilburg. De Brabanders wonnen met 4-2 van GHBS. Verdedigend landskampioen Rotterdam herstelde zich van de nederlaag tegen Kampong door met 3-1 te winnen van Pinoké.

Meisjes B – Poule II

De eerste speelronde leverde geen gelijke spelen op, waardoor deze speelronde vier teams begonnen als gedeelde koploper. Na de tweede speelronde zijn dat er nog twee: Amsterdam en Schaerweijde. De club uit de hoofdstad scoorde vier maal en incasseerde twee keer tegen Victoria. Mede-koplopers Schaerweijde en hdm troffen elkaar, waarbij de ploeg uit Zeist met overtuigende cijfers won: 5-1. Nijmegen daarentegen bleek steken op een 1-1 gelijkspel tegen Gooische. Den Bosch won de Brabantse derby met miniem verschil, door met 2-1 te winnen van Push.

Jongens B – Poule I

Push deelde in poule I een tienklapper uit tegen HGC, met vier doelpunten van Jasper van der Broek. Een herhaling van vorige week tegen Oranje-Rood (2-4), waardoor de aanvaller op acht doelpunten uit de eerste twee speelrondes staat. Daarnaast staat de club uit Breda alleen bovenaan, na het gelijkspel tussen achtervolgers Schaerweijde en Nijmegen: 3-3. Diezelfde stand werd ook genoteerd bij de wedstrijd tussen Amsterdam en Klein Zwitserland, waardoor de Haagse club de terugkeer in de landelijk competitie al snel beloont met het eerste punt. Oranje-Rood haalde de eerste overwinning van het reguliere seizoen binnen door met 1-3 te winnen op bezoek bij SCHC.

Actiefoto van Push JA1 – HGC JA1. Bron: Camille Verhagen

Jongens B – Poule II

Vooraf werd met extra interesse gekeken naar het duel tussen mede-koplopers Bloemendaal en Kampong. In een enerverend duel wonnen de Mussen uiteindelijk met 4-3 van de Utrechters. Den Bosch, de derde koploper na de eerste speelronde, maakte geen fout tegen Breda (5-1) en klimt voorlopig op doelsaldo over Bloemendaal heen. Rood-Wit herstelde zich van de 9-0 nederlaag tegen Kampong en won op eigen veld met 4-1 van Victoria, dat voorlopig op nul punten blijft staan. Hetzelfde geldt voor Groningen, dat nipt met 4-3 verloor van Upward.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...