Landelijk B: Bloemendaal en Amsterdam stellen play-offs veilig

Na de elfde speelronde zijn Bloemendaal JB1 en Amsterdam MB1 al zeker van de play-offs om het landskampioenschap bij de B-jeugd. De Mussen zagen de belangrijkste concurrent punten verspelen, waardoor zij op zijn minst tweede eindigen in de poule. Verder verloor Zwolle MB1 hun tweede plaats in de stand en ontdeed Amsterdam JB1 zich in een direct duel van Push. Hieronder de uitslagen van de elfde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Kampong MB1 is zo goed als zeker aanwezig bij de play-offs om het landskampioenschap. De Utrechters wonnen van Zwolle en kunnen volgende week de eerste plek veiligstellen. In Overijssel werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen, waardoor Zwolle – aan het begin van de elfde speelronde op doelsaldo tweede – terugzakt naar de vierde plaats. GHBS is de nummer drie, na een 4-2 overwinning op eigen veld tegen Rotterdam. Oranje-Rood – dat zelf met 0-6 won in en tegen Tilburg – staat net voor op de Groningers op doelsaldo. Verder versloeg Pinoké HGC met ruime cijfers: 4-0.

Meisjes B – Poule II

In de elfde speelronde had Den Bosch de mogelijkheid om zichzelf terug te vechten in de strijd om de bovenste plekken, in een directe ontmoeting met concurrent Schaerweijde. De Bosschenaren hielden echter enkel een gelijkspel over aan het bezoek aan Zeist, waardoor het gat zes punten blijft. Koploper Amsterdam maakte de reis naar Breda voor het duel met Push en ging met een 0-3 overwinning huiswaarts, waardoor de Amsterdamse ploeg minimaal op de tweede plaats eindigt in poule II. In het spreekwoordelijke rechterrijtje ontdeed Gooische zich van hdm (0-3), terwijl Nijmegen met 6-1 won van hekkensluiter Victoria.

Actiefoto van het duel tussen Push en Amsterdam MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van het duel tussen Push en Amsterdam MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

De elfde speelronde was voor Push JB1 dé kans om de spanning extra op te voeren in poule I bij de jongens B. De club uit Breda zou bij een overwinning op bezoek bij koploper Amsterdam op gelijke hoogte komen met de club uit de hoofdstad, maar vertrok uiteindelijk met een 2-1 nederlaag. Daarnaast won Schaerweijde op bezoek bij Oranje-Rood met 2-4 en neemt de tweede plaats over van Push. De volgende speelronde – over pakweg een maand – zal naar alle waarschijnlijkheid doorslaggevend zijn, aangezien Schaerweijde dan Push op bezoek krijgt. Nummer vier Nijmegen won op bezoek bij hekkensluiter HGC en slaat een gat met concurrent Oranje-Rood. Het laatste duel tussen Klein Zwitserland en SCHC eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 en SCHC JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 tegen SCHC JB1. Bron: Robin Deuster

Jongens B – Poule II

Bloemendaal mag zich definitief gaan opmaken voor de play-offs om het landskampioenschap. De Mussen hadden weinig moeite met Breda (1-8 winst) en zag vervolgens nummer drie Rood-Wit gelijkspelen tegen Den Bosch. Met nog drie wedstrijden is het gat nu twaalf punten, een onoverbrugbaar gat voor de club uit Aerdenhout. Technisch gezien kan Rood-Wit nummer twee Kampong achterhalen, maar de Utrechters lijken ook zo goed als zeker van de play-offs. In deze speelronde won Kampong overigens met 6-0 van Upward. Ten slotte snoepte Groningen nog een puntje af van Victoria.


Wat vind jij? Praat mee...