Landelijk B: nog steeds kleine verschillen in poule II

De winterstop komt steeds dichterbij, met vandaag de vierde speelronde bij Landelijk B. Kampong MB1 zag het gat met de concurrentie groter worden, terwijl Filiz Tuzgöl met vijf doelpunten belangrijk was voor Amsterdam. Bij de jongens B deed Rood-Wit goede zaken in poule II, waardoor de verschillen bovenin zeer klein blijven. Hieronder de uitslagen van de vierde speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

In poule I heeft Kampong ook de vierde wedstrijd van het reguliere seizoen gewonnen. In een spannend duel werd de aanval van achtervolger Zwolle met moeite afgeslagen (3-2). Nummer twee Tilburg verspeelde daarentegen kostbare punten tegen Oranje-Rood. Door de overwinning sluiten de Eindhovenaren aan bij de ploegen Tilburg, Zwolle en GHBS, die allemaal voorlopig lijken te gaan strijden voor de tweede plaats in de groep. De laatstgenoemde, GHBS, won op bezoek bij Rotterdam met 2-4. Bij Pinoké zorgde Mylee Vos de Mooij met een dubbelslag voor de eerste punten voor de Steekneuzen.

Meisjes B – Poule II

De twee koplopers in poule II hebben vlak voor de winterstop al een flink gat geslagen met de overige teams in de competitie. Schaerweijde hield op bezoek bij Den Bosch de nul en scoorde zelf ook nog drie keer. Bij Amsterdam, net als Schaerweijde nog foutloos, was Filiz Tuzgöl de matchwinner: zij scoorde namelijk vijf doelpunten in een met 6-1 gewonnen duel tegen Push. Achtervolger hdm daarentegen verspeelde kostbare punten door te verliezen van Gooische, mede dankzij een hattrick van Tess Muller van Gooische. Het gat tussen de twee bovenste ploegen en de nummer drie bedraagt nu zes punten. Voor de rest vocht Victoria zich terug van een 0-2 achterstand om het eerste punt van het seizoen binnen te halen.

Jongens B – Poule I

Amsterdam heeft koploper Push de eerste nederlaag van het reguliere seizoen toegediend. De club uit de hoofdstad won in Breda na een spektakelstuk met 4-5, en pakt daarmee ook meteen de koppositie in poule I. Oranje-Rood kon door de nederlaag van Push bovenin aansluiten, maar verloor op bezoek bij Schaerweijde. De Eindhovense ploeg wist een 4-0 achterstand terug te brengen naar 4-2, maar daar bleef het bij. Nijmegen won met 3-0 van HGC, terwijl Klein Zwitserland de eerste overwinning noteerde tegen het nog puntloze SCHC (2-3).

Jongens B – Poule II

Rood-Wit zorgde voor een daverende verrassing in de vierde speelronde door het nog foutloze Den Bosch in eigen huis te kloppen. Floris Heinrich, vorig seizoen eveneens veelvuldig trefzeker, scoorde twee keer. Bloemendaal kon na een 5-2 overwinning op Breda profiteren en de koppositie weer overnemen. Kampong maakte ook geen fout (0-6 op bezoek bij Upward), waardoor de verschillen bovenin heel klein zijn. Bovenaan staat Bloemendaal met twaalf punten, gevolgd door Kampong, Den Bosch en Rood-Wit met allemaal negen punten. In het laatste duel troffen het nog puntloze Groningen en Victoria elkaar, waarbij de Rotterdammers met 2-3 wonnen.

Actiefoto Rood-Wit JB1 – Den Bosch JB1. Foto: Caspar de Jong


Wat vind jij? Praat mee...