Landelijke jeugd: laatste finalisten na beslissingsduel bekend

Rotterdam MB1 en Rood-Wit MB1 hebben met een beslissingswedstrijd een ticket voor de landelijke finale afgedwongen. Daarnaast was Rotterdam JA1 te sterk voor Den Bosch JA1 (1-0). Komende zaterdag spelen zij in het Wagener Stadion voor het landskampioenschap. Hieronder staan de uitslagen van de drie beslissingswedstrijden van vandaag.

Meisjes B

Na de winst van gisteren kon Rotterdam vandaag zich alsnog plaatsen voor de landelijke finale. Kampong bleek echter, net als de eerste twee duels, een stugge tegenstander. Na zeventig minuten was het nog steeds 0-0, waardoor net als bij het eerste duel shoot-outs de beslissing brengen. De eerste keer wonnen de Utrechters, maar deze keer was het Rotterdam dat de wedstrijd alsnog naar zich toe trok. In de finale verdedigt Rotterdam de landstitel tegen Deventer, die gisteren Tilburg uitschakelde.

Jongens B

Voor de derde keer was het duel tussen Rood-Wit en Oranje-Rood een waar spektakelstuk. Na een 3-4 in Eindhoven en gisteren een 2-5 in Aerdenhout kreeg het publiek nogmaals zeven doelpunten voorgeschoteld. Dit maal viel de stand echter in het voordeel van de thuisclub uit Noord-Holland, die geen moment op achterstand stond tegen de Eindhovenaren. Maurits Bloys van Treslong, Thomas Desisle, Vincent van den Berg en Justus ter Braak zorgden met een doelpunt voor de beslissende overwinning. Rood-Wit treft komende zaterdag in het Wagener Stadion Pinoké.

Jongens A

Gisteren wist Den Bosch met een knappe 1-4 overwinning in en tegen Rotterdam een beslissingswedstrijd af te dwingen. In het beslissende duel lag het de gehele wedstrijd dicht bij elkaar, waarbij één doelpunt het verschil maakte. Het was uiteindelijk Sjoerd Zeeman die voor Rotterdam de winnende maakte. De finale bij de jongens A is nu een heuse Rotterdamse derby: Rotterdam – Victoria.

Programma landelijke finale (23 juni, Wagener Stadion)

Meisjes B: Rotterdam – Deventer

Jongens B: Pinoké – Rood-Wit

Meisjes A: Den Bosch – hdm

Jongens A: Victoria  – Rotterdam


Wat vind jij? Praat mee...