Landelijk A: Laren en Push al zeker van de play-offs

Bij de landelijke jeugd zijn twee A-ploegen al zeker van de play-offs voor het landskampioenschap. Bij de meisjes is de Larense ploeg de eerste, terwijl bij de jongens ook Push zich verzekerde van de play-offs. Hieronder de uitslagen van de elfde speelronde bij landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Een ware topper in poule I bij de meisjes A: SCHC tegen Tilburg. De Brabanders stonden het grootste deel van de competitie bovenaan, maar voelde gaandeweg de hete adem van de achtervolgers in de nek. De koploper maakte echter geen fout in de topper en vergroot het gat naar vier punten. De nederlaag van Stichtse geeft achtervolger HGC weer een kans om de play-offs te halen. De ploeg uit Wassenaar won op bezoek bij Groningen met 0-3 en nadert de ploeg uit De Bilt tot drie punten. De twee overige wedstrijden in poule I leverden genoeg spektakel op, met hdm en Wageningen die uiteindelijk wonnen van  Amsterdam en Push.

Isabelle Sytsema (HGC) wordt achterna gezeten door speelsters van Groningen. Bron: Rob Keijser

Laura Lubout (HGC) in duel met speelster van Groningen. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

Één doelpunt was nodig voor Laren om hun sterke seizoen voort te zetten. Door de overwinning op nummer drie Gooische is Laren al zeker van de play-offs voor het landskampioenschap. Nummer twee Den Bosch versloeg in eigen huis Cartouche met 6-0 en ziet het gat met Gooische groeien naar zeven punten, waardoor een plek in de play-offs zo goed als zeker is. Zwolle en Weert kwamen niet verder dan een gelijkspel (2-2) en ook Maastricht en Bloemendaal voegen weer een extra punt toe aan hun puntentotaal.

Jongens A – Poule I

Waar in de eerste seizoenshelft Rotterdam concurrent Oranje-Rood met miniem verschil klopte, was het dit keer de Eindhovense ploeg die in de topper aan het langste eind trok. Door de overwinning is de Brabantse ploeg nu alleen koploper. Nummer drie Kampong kon eveneens profiteren door zelf met 0-7 te winnen tegen Upward en daarmee naar de tweede plaats in de stand te klimmen. Het duel tussen Rotterdam en Kampong van de laatste speelronde zou cruciaal kunnen worden. Verder versterkte Victoria hun vierde plaats in de stand, terwijl Rood-Wit met een overwinning op MOP bijna zeker op de vijfde plaats zal eindigen aan het einde van het seizoen.

Actiefoto van het duel tussen Union JA1 en Kampong JA1. Bron: Lars Voskuil

Actiefoto van het duel tussen Union JA1 en Kampong JA1. Bron: Lars Voskuil

Jongens A – Poule II

De kaarten in poule II zijn na elf speelrondes zo goed als verdeeld bovenin. Aan het einde van het seizoen gaan Push en naar alle waarschijnlijkheid Laren strijden in de play-offs om het landskampioenschap. Push speelde dit weekend wel gelijk tegen Bloemendaal, maar heeft een gat van tien punten op de nummer drie. Laren verloor zelfs van hdm (2-3), maar kan in de volgende speelronde de play-offs alsnog veiligstellen. Schaerweijde steeg dit weekend twee plekken in de stand na een 4-2 overwinning op concurrent Den Bosch. Verder speelden de twee onderste ploegen – Nijmegen en Klein Zwitserland – gelijk: 3-3.


Wat vind jij? Praat mee...