Jansen na strafcornerregen in Eindhoven: ‘Het moet echt beter’

De dames van Amsterdam wonnen donderdagavond met ruime cijfers van Oranje-Rood de eerste halve finalewedstrijd van de play-offs. In Eindhoven zetten de Amsterdammers zichzelf op matchpoint voor de seizoensfinale door met 2-5 te winnen. Een overtuigende uitslag, maar Oranje-Rood put hoop voor duel twee uit het sterke derde kwart waarin een 0-3 achterstand verkleind werd tot 2-3 en er een spectaculaire comeback in de lucht hing.

In een wedstrijd waarin beide ploegen 10 (!) strafcorners mochten nemen was het in de eindfase toch Amsterdam die de favorietenrol waarmaakte en via Felice Albers en Charlotte Vega uitliep naar een riante 2-5. Na afloop van het duel spraken we met Yibbi Jansen, strafcornerspecialiste van Oranje-Rood en Amsterdam-keepster Anne Veenendaal.

Zij zoomen in op de wedstrijd, maar zijn ook kritisch over het grote aantal corners wat beide ploegen mochten nemen en ze blikken vooruit richting zaterdag wanneer duel twee op het programma staat.


10 Reacties

 1. marijeknuvers

  Opmerkelijke interviews. Het was in realiteit nergens spannend. Onze dames gingen er echt kansloos vanaf. Het niveauverschil viel mij enorm tegen. Onze dames (en zeker geïnterviewde) vielen gewoonweg door de mand. Over vrijwel de hele linie is het niveauverschil groot. Dat moet zeker veel beter of ze mogen weer een jaar lang proberen de play-offs te halen..... O-R moet echt op zoek waar stappen gemaakt kunnen worden.

 2. robvisser

  Amsterdam speelde niet eens geweldig. Had Oranje-Rood vanaf het begin af aan vol druk gezet en agressief gespeeld, dan had er misschien wel een shoot-out ingezeten. Maar de eerste helft was Oranje-Rood afwezig. Het uiteindelijke resultaat is het loon van de angst. Je vraagt je ook wel af of Yibbi Jansen niet beter wat meer corners had kunnen nemen. Tina Bachmann denkt er anders over, dat is wel duidelijk.

 3. marijeknuvers

  @ Robv Yibbi Jansen heeft deze wedstrijd, op de eerste mislukte variant corner na, alle corners genomen als ze in het veld stond. Ik weet niet goed hoe ze er meer had moeten nemen. Als ie er bij Yibbi in gaat, ziet het er mooi uit, maar het succespercentage is ook bij Yibbi laag. Bachmann kijkt meer dan de samenvattingen.

 4. Hockeyfeest

  PS: De strafcorner wordt vrijwel overal minder gescoord de laatste tijd. Niet dat de corners slechter genomen worden, maar er wordt gewoon beter verdedigd. Van Wijk scoort volgens mij nog het hoogste percentage. Die van Matla vind ik momenteel het mooist om te zien.

 5. janine-bijlsma

  Ik ving schc langs de lijn op dat Yibbi jansen rond is met SCHC. Lekker moment wel voor oranjerood..Weer tweede corner?

 6. Kampongfan

  Zoiets begreep ik ook langs de lijn. Beetje vreemd van SCHC. Ik kan het me bijna niet voorstellen. Eigenlijk lijkt me dit voor beide onverstandig.

 7. marijeknuvers

  Zou toch zomaar waar kunnen zijn. Laten we niet teveel speculeren. Ze zal het ons op het juiste moment ongetwijfeld gaan vertellen. Er is meer in het leven dan hockey gelukkig.

 8. Hockeyfeest

  Nou ja, dat is nieuw voor mij. Misschien voor O-R juist net datgene wat nodig is om een stap verder te kunnen zetten. Ik hoop dat de toppers blijven en dat er 1-2 speelsters met wat meer body en ervaring bijkomen. Zou een interessante nieuwe dynamiek kunnen opleveren. Maar eerst de play-offs!

 9. Kampongfan

  @Hockeyfeest Lijkt mij niet evident dat O-R een ervaren sterke dragende speelster van elders weet te interesseren. Zeker niet een jaar voor de OS. Hoe meer ik erover nadenk, hoe onwaarschijnlijker het me bovendien lijkt dat SCHC een positie voor Jansen heeft. Ik kan me ook niet voorstellen dat Yibbi op de bank gaat zitten. Ik denk dat ze gewoon bij O-R blijft. We zullen het beleven.

 10. hw

  Ik ga elke zondag kijken in Bilthoven, wat een knapperd 😀


Wat vind jij? Praat mee...