Livera HK (D): Nederlaag Amsterdam, opnieuw zege Den Bosch

Landskampioen Amsterdam heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Eindhoven ging de ploeg van coach Robert Tigges op de vierde speeldag onderuit tegen Oranje-Rood (2-1). De Eindhovense formatie staat nu op een tweede plaats op twee punten van koploper Den Bosch, dat na vier duels als enige ploeg het volle pond heeft.

Met vijf punten uit vier wedstrijden kent landskampioen Amsterdam een stroeve start van het seizoen. Afgelopen vrijdag kwam de ploeg van coach Robert Tigges niet verder dan 1-1 in de burenruzie met Hurley. Zondag werd de eerste nederlaag geleden. Oranje-Rood was op eigen terrein met 2-1 te sterk. Amsterdam was in het eerste kwart op voorsprong gekomen door een benutte strafbal van Eva de Goede, maar Manuela Villar deed na rust met twee treffers de Amsterdammers de das om.

Den Bosch kende weinig problemen met Laren. De vier doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld. Ireen van den Assem was verantwoordelijk voor de helft van de productie. Lidewij Welten had Den Bosch na twee minuten op voorsprong gezet. De 3-0 kwam op naam van Imme van der Hoek. Met de vierde zege op rij is Den Bosch koploper en de enige ploeg nog zonder puntenverlies. Laren wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.

Pinoké heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Bloemendaal. Op ’t Kopje wonnen de Steekneuzen met 2-1. Daarmee sloot Pinoké het dubbelweekend af met zes punten nadat de uit de eerste twee duels van het seizoen geen punt was gehaald. Bloemendaal, dat negen punten haalde uit de eerste drie duels, kwam al na acht minuten op voorsprong via Michelle van der Drift. Nog voor rust maakte Pinoké gelijk, waarna Kiki van Wijk haar nieuwe ploeg naar de overwinning schoot.

Opluchting bij Kampong. Na de dramatische nederlaag afgelopen vrijdag tegen Bloemendaal (2-3) boekte de ploeg van coach Michiel van der Struijk de eerste overwinning van het seizoen. Promovendus HGC werd op eigen veld met 5-1 verslagen. Lisa Gerritsen maakte twee van de Utrechtse vijf treffers. Het werd nog even spannend toen Nienke Keijser de achterstand van HGC verkleinde naar 1-2, maar daarna nam Kampong het heft in handen en stelde de drie punten veilig.

Hurley heeft dit seizoen nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren. In eigen huis werd SCHC op 3-3 gehouden. De Bilthovense formatie leek er met de overwinning vandoor te gaan toen Yibbi Jansen na 57 minuten de 2-3 op het bord zette. Hurley hield alsnog een punt over aan het duel dankzij Gitte Michels. Het strafcornerkanon behoedde haar ploeg voor een nederlaag door een minuut voor tijd een strafcorner te verzilveren.

Lange tijd leek Victoria een punt over te houden aan het duel met hdm. Echter de Haagse ploeg wist in de slotfase toch het verschil te maken met de promovendus. Doelpunten van Tessa Beetsma en Pien van Nes zorgden voor de eerste zege van het seizoen voor hdm. Victoria heeft uit de eerste vier duels op het hoogste niveau slechts een punt overgehouden.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vierde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de derde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.