Livera HK (D): Nederlaag Amsterdam, opnieuw zege Den Bosch

Landskampioen Amsterdam heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Eindhoven ging de ploeg van coach Robert Tigges op de vierde speeldag onderuit tegen Oranje-Rood (2-1). De Eindhovense formatie staat nu op een tweede plaats op twee punten van koploper Den Bosch, dat na vier duels als enige ploeg het volle pond heeft.

Met vijf punten uit vier wedstrijden kent landskampioen Amsterdam een stroeve start van het seizoen. Afgelopen vrijdag kwam de ploeg van coach Robert Tigges niet verder dan 1-1 in de burenruzie met Hurley. Zondag werd de eerste nederlaag geleden. Oranje-Rood was op eigen terrein met 2-1 te sterk. Amsterdam was in het eerste kwart op voorsprong gekomen door een benutte strafbal van Eva de Goede, maar Manuela Villar deed na rust met twee treffers de Amsterdammers de das om.

Den Bosch kende weinig problemen met Laren. De vier doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld. Ireen van den Assem was verantwoordelijk voor de helft van de productie. Lidewij Welten had Den Bosch na twee minuten op voorsprong gezet. De 3-0 kwam op naam van Imme van der Hoek. Met de vierde zege op rij is Den Bosch koploper en de enige ploeg nog zonder puntenverlies. Laren wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.

Pinoké heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Bloemendaal. Op ’t Kopje wonnen de Steekneuzen met 2-1. Daarmee sloot Pinoké het dubbelweekend af met zes punten nadat de uit de eerste twee duels van het seizoen geen punt was gehaald. Bloemendaal, dat negen punten haalde uit de eerste drie duels, kwam al na acht minuten op voorsprong via Michelle van der Drift. Nog voor rust maakte Pinoké gelijk, waarna Kiki van Wijk haar nieuwe ploeg naar de overwinning schoot.

Opluchting bij Kampong. Na de dramatische nederlaag afgelopen vrijdag tegen Bloemendaal (2-3) boekte de ploeg van coach Michiel van der Struijk de eerste overwinning van het seizoen. Promovendus HGC werd op eigen veld met 5-1 verslagen. Lisa Gerritsen maakte twee van de Utrechtse vijf treffers. Het werd nog even spannend toen Nienke Keijser de achterstand van HGC verkleinde naar 1-2, maar daarna nam Kampong het heft in handen en stelde de drie punten veilig.

Hurley heeft dit seizoen nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren. In eigen huis werd SCHC op 3-3 gehouden. De Bilthovense formatie leek er met de overwinning vandoor te gaan toen Yibbi Jansen na 57 minuten de 2-3 op het bord zette. Hurley hield alsnog een punt over aan het duel dankzij Gitte Michels. Het strafcornerkanon behoedde haar ploeg voor een nederlaag door een minuut voor tijd een strafcorner te verzilveren.

Lange tijd leek Victoria een punt over te houden aan het duel met hdm. Echter de Haagse ploeg wist in de slotfase toch het verschil te maken met de promovendus. Doelpunten van Tessa Beetsma en Pien van Nes zorgden voor de eerste zege van het seizoen voor hdm. Victoria heeft uit de eerste vier duels op het hoogste niveau slechts een punt overgehouden.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vierde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de derde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


7 Reacties

 1. Nvanas012

  Lijkt er toch op dat de top 4 van vorig jaar het sterkst zijn. (Ams moet nog wel even een tandje bij)

 2. lynnBosman

  ^ Hurley doet het ook niet onaardig met gelijke spelen tegen Amsterdam en SCHC. Erg knap van OR dat toch belangrijke namen zag vertrekken.

 3. gaston-orozco

  Akkoord. Waarschijnlijk weer dezelfde top 4. En Hurley de beste van de middenmachten. Bales Laren moet SCHC, OR en DB (en Hurley) spelen in de eerste vier rondes. Ze zullen het dit jaar moeilijk hebben, maar ik denk dat ze nog steeds playouts zullen vermijden. Wanneer hun senior spelers in het volgende jaar of twee eindigen, zullen ze in veel problemen komen.

 4. nl-mark

  Qua keeper is OR er ook bepaald niet op achteruit gegaan. Ideaal dat je zo’n kaliber tweede keeper hebt!

 5. marijeknuvers

  Blij verrast met spel OR. Overigens heeft Pinoke ook al pittige tegenstanders verteerd. Ook boven verwachting. Verrassende start van het seizoen. Leuk (niet langs de kant. Wat een weer) Ik verwacht niet dat Amsterdam zo matig blijft.

 6. marijeknuvers

  Bachmann is bewonderenswaardig bezig. Vorig seizoen heilige huisjes durven betreden zonder zich te laten intimideren. Gevolg was onrust om het veld en vertrek van een paar speelsters. Ze heeft nu de juiste speelsters belangrijk gemaakt en (noodgedwongen?) andere, jonge speelsters een plek gegeven. In ieder geval een coach met visie en de ballen om het te doen.

 7. robvisser

  Den Bosch lijkt weer als vanouds, SCHC met onnodig puntverlies en Oranje-Rood is verrassend goed bezig tot nu toe (ook al had Amsterdam de nodige geblesseerden). Ik denk niet dat Maria Granatto wordt gemist bij Oranje-Rood. Ze was niet echt een teamspeelster en toonde voor mijn gevoel te weinig inzet en ambitie bij Oranje-Rood, zeker als je het vergelijkt met haar tomeloze werklust in het Argentijnse team. Verder is de zegereeks van Bloemendaal gestuit, maar toch knap dat ze al 9 punten hebben verzameld.


Wat vind jij? Praat mee...