Oranje-Rood bijt zich opnieuw stuk op Kampong

Het is de dames van Oranje-Rood voor de tweede keer dit seizoen in de Livera Hoofdklasse niet gelukt om van Kampong te winnen. De Eindhovenaren namen donderdagavond een punt mee naar huis: 2-2.

De eerste ontmoeting eindigde in een 2-1 zege voor Kampong. Oranje-Rood had nog wat goed te maken met de ploeg van Michiel van der Struijk, maar de Utrechters vochten zich in eigen huis knap terug van een achterstand.

De wedstrijd op de Klapperboom stond aanvankelijk op vrijdag gepland, maar vanwege de uitvaart van de moeder van Daphne van der Velden – die op dezelfde dag valt – werd het duel een dag naar voren gehaald. ‘Nadat we het verzoek bij Kampong hadden ingediend hebben zij heel snel gereageerd dat we op donderdag konden spelen’, vertelt Freeke Moes. ‘Echt super hoe snel zij hebben geschakeld.’

Moes geeft aan dat haar ploeg een lastige periode doorgaat. ‘Voor Daph is het natuurlijk vreselijk. Haar moeder was enorm betrokken. We leven allemaal enorm met haar mee, de hele club eigenlijk. Morgen zijn we er met het hele team bij om Daph te steunen. Daarom was het ook voor iedereen fijn dat de wedstrijd tegen Kampong kon worden verzet.’

Afgelopen weekend hielden de speelsters van Oranje Rood en Laren een minuut stilte. Foto: Orange Pictures / Ron van Dijk

Moes weer op vertrouwde positie

Oranje-Rood begon sterk aan het duel. De ploeg creëerde veel kansen. ‘De wedstrijden tegen Kampong zijn altijd wel een beetje chaotisch’, vertelt Moes. ‘Maar we hadden wel meer moeten scoren.’

Na een klein halfuur zette Moes haar ploeg op voorsprong, haar vierde treffer van het seizoen. Vorig jaar maakte ze er als aanvaller negen. ‘Ik ben dit seizoen een linie gezakt’, verklaart ze nader. ‘Vond ik enerzijds best jammer, want ik vind het leuk om te scoren. Anderzijds kan ik verdedigend nog best veel leren, dus ik zie er ook echt wel de voordelen van in.’

Oranje-Rood-coach Tina Bachmann. Foto: David van Haren

Tegen Kampong stond Moes vanwege blessuregevallen weer zoals vertrouwd voorin. Vanuit die positie zag ze de Utrechters via een strafcorner van Renee van Laarhoven langszij komen. Opvallend: Van Laarhoven scoorde de laatste vier wedstrijden in de Livera Hoofdklasse Dames het eerste doelpunt voor Kampong.

In de tweede helft zette Manuela Urroz met een rake strafcorner de Eindhovenaren weer op 1-2. Lang kon de ploeg van Tina Bachmann niet genieten van die voorsprong, want binnen een minuut scoorde Margot Zuidhof alweer de gelijkmaker. De nummer vier van de competitie kreeg nog voldoende kansen op de winnende, maar die viel niet meer.

Freeke Moes in duel met Joelle Ketting van Hurley eerder dit seizoen.

Vrijdagavond staan de resterende vijf wedstrijden in de Livera Hoofdklasse Dames op het programma. Zo ook Pinoké – Hurley. Wint Hurley dat duel, dan slinkt de voorsprong van Oranje-Rood naar vier punten. Volgend weekend staan beide ploegen tegenover elkaar. Dat kan weleens een vermakelijke wedstrijd worden in het Amsterdamse Bos.