SCHC blijft in spoor van Den Bosch na zege op Laren

Terwijl in de meeste huiskamers werd uitgekeken naar de komst van Sinterklaas speelden in Bilthoven op pakjesavond SCHC en Laren een inhaalduel. De wedstrijd werd afgelopen zondag vanwege de vorst afgelast. Net als eerder dit seizoen (0-5) was donderdag SCHC te sterk voor Laren. Het werd 4-1. Daarmee behield de Bilthovense formatie haar ongeslagen status.

Yibbi Jansen speelde opnieuw een grote rol in de overwinning van SCHC. Met twee rake strafcorners bepaalde ze de ruststand op 2-0. In dertien competitieduels maakte Jansen al vijftien strafcornerdoelpunten van haar totaal van zestien.

Hoop op goed resultaat snel verdwenen

Na de pauze verkleinde Lisanne de Lange de achterstand naar 2-1, maar de hoop op een goed resultaat voor Laren vervloog snel. Twee minuten later tilde Ginella Zerbo de stand naar 3-1 en opnieuw twee minuten daarna bepaalde Xan de Waard de eindstand op 4-1.

Door de zege blijft SCHC op twee punten van koploper Den Bosch. Laren bezet de negende plaats. De ploeg heeft een punt voorsprong op Bloemendaal, dat op een playout-plek staat.

Vrijdag Oranje-Rood-Pinoké

Morgenavond wordt het andere duel dat afgelopen zondag geen doorgang vond in de Livera Hoofdklasse Dames, Oranje-Rood-Pinoké, ingehaald. In Eindhoven wordt vrijdag om 20.30 uur afgeslagen.

Zondag is de laatste speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames van 2019. SCHC mag in de laatste wedstrijd voor de winterstop naar Amsterdam en Laren speelt thuis tegen Hurley. Pinoké ontvangt op 8 december koploper Den Bosch. Oranje-Rood gaat op bezoek bij hdm.


1 Reactie

  1. pietersmits

    Volgens mij is het team belangrijk en het feit dat SCHC als team veel sterker is dan Laren wat het verschil maakt. Hoeveel corners heeft het team gehaald? Als iemand anders nou die vele strafcorners zou nemen, zouden die 2 sc goaltjes (die Jansen mag maken) dan net zo belangrijk zijn? Zelfs als ze gemist zouden zijn zouden ze nog gewonnen hebben. Ere wie ere toekomt. SCHC heeft een dijk van een team en degene die de strafcorners mag nemen heeft het vooral goed voor elkaar.


Wat vind jij? Praat mee...