Scorereeks brengt Frédérique Matla in voetsporen Paumen

Frédérique Matla heeft het kalenderjaar 2018 in de Livera Hoofdklasse Dames met een fraaie scorereeks beëindigd. De aanvaller van koploper Den Bosch kwam als enige speelster in de laatste zes speelronden telkens tot scoren.

Matla scoorde de voorbije weken achtereenvolgens in de duels met Pinoké (1-0), Kampong (5-0), Bloemendaal (0-2), SCHC (2-1), Huizen (3-0) en Oranje-Rood (1-1). Vijf van de zes treffers van de 21-jarige aanvaller kwamen voort uit veldspel, één keer scoorde ze uit een strafcorner.

Met haar scorereeks is Matla de eerste speelster sinds Maxime Kerstholt die in zes opeenvolgende Hoofdklasse-wedstrijden weet te scoren. De spits van Laren deed dat aan het begin van vorig seizoen, toen ze in de eerste zes speelronden telkens scoorde en in totaal zeven doelpunten maakte.

De tekst gaat door onder de afbeelding

In het spoor van ex-ploeggenoot Paumen

De laatste Den Bosch-speelster die in minimaal zes speelronden op rij scoorde was (uiteraard) Maartje Paumen, zo becijferde databureau Gracenote. Het strafcornerkanon van weleer deed dat in de laatste zes speelronden van het seizoen 2015/16 én in de eerste drie wedstrijden van het daaropvolgende seizoen.

De laatste speelster die namens Den Bosch binnen één seizoen ooit een langere serie dan zes opeenvolgende speelronden met een doelpunt noteerde, was ook Paumen. In het seizoen 2014/15 was zij in de eerste zeven speelronden goed voor minimaal één goal in de Hoofdklasse.

Andere opmerkelijke reeks

Matla hield met haar doelpunt tegen Oranje-Rood van afgelopen zondag ook een andere reeks in stand. Den Bosch is nog altijd ongeslagen in wedstrijden waarin de aanvaller doel treft: 34 competitie-, playoff- en Europese wedstrijden met minstens één goal resulteerden in 32 zeges en twee gelijke spelen.

Inclusief haar optredens in Oranje bedraagt de reeks zelfs 55 wedstrijden zonder nederlaag (53 zeges, twee gelijke spelen). Het Nederlands elftal won namelijk alle 21 interlands waarin Matla als doelpuntenmaker op het scoreformulier stond.


11 Reacties

 1. vostammer

  En die speelt dus niet in Oranje. Wanneer krijgen we de echte reden te horen???

 2. pietersmits

  Niet

 3. robvisser

  Ik denk dat we de echte reden wel gehoord hebben, al is het moeilijk te bevatten. Dit is echt wel een gemis als je toch ook de doelstelling hebt om serieus voor die eerste plek te gaan. Ze speelde niet slecht op het WK maar was ook niet super en ik denk dat ze nu extra gemotiveerd was om bij de CT het beste van zichzelf te laten zien.

 4. robboomsma

  Laat het los, de echte reden gaan ze niet laten weten. En Matla is nou eenmaal echt goed , en zowel fysiek als mentaal wel erg sterk. Dat mis je nu dan een beetje....

 5. lynnBosman

  Juist laat het los! We weten allemaal dat Matla samen met Jonker de spitsen zijn van het Nederlands elftal. Ik denk dat de kans er gewoon echt inzit dat Annan andere spitsen op het hoogste niveau aan het werk wil zien. Niemand gaat alle wedstrijden spelen, dat zou inhouden dat Annan alleen zicht heeft op hoe Matla en Jonker onder druk en op het hoogste niveau presteren. We weten wat Matla kan. Zij speelt waarschijnlijk gewoon met Jonker, mits fit, het belangrijke finaletoernooi voor Olympsice kwalificatie. Tuurlijk zie ik Matla liever dan Zuidhof maar het zij zo.

 6. robvisser

  Ik verwacht ook in de Pro League veel wisselende samenstellingen. Ik denk niet dat het een ABC'tje is dat Jonker en Matla DE spitsen zijn van het Nederlands elftal. Dat is misschien ook wel een van de redenen dat Matla zo baalt dat ze er niet bij is, na het WK waarin ze toch wat minder presteerde dan momenteel. Niet voor niks gaat Annan nu allerlei spelers testen. Ik denk dat ze niet wil vasthouden aan een vaste spelersgroep in de Pro League. Het wordt een interessante nieuwe fase voor het NL team. 'Never change a winning team' gaat Annan denk ik niet ter harte nemen.

  1. robboomsma

   Ach man hou nou een keer op, wil niet lullig doen maar waar basseer jij op dat ze op het wk minder goed was, op statistiek? Het is een topper van hoog niveau. Dus ja erg stom om niet mee te nemen. Zoals ik al aangaf zowel fysiek als mentaal erg sterk. Vaak dreigend in de cirkel. Maakt mooie passes. Maar ook graag zelf haar acties. Dus veel kanten die ze op kan gaan....

 7. lynnBosman

  Matla komt er wel. Ze gaat echt alleen beter worden. Ik had haar graag gezien, maar helaas. Vind het voor Koolen sneuer. Ik denk dat de optie er ook gewoon on zit dat Annan spitsen gaat testen voor de Pro League en de toekomst. Dat is toch logisch? Blijven knokken voor je plek houd nu eenmaal scherp en als er mensen in vorm zijn verdienen die een kans. Plus die zware Pro League en dan ook nog eens een EK.. prima dat ze afwisselt... Nee een ABC tje zal het inderdaad niet zijn maar goed, laat ik het dan zo zeggen: ze lijken mij de beste kanshebbers daarop. Daarbij vergeet je met "never change a winning team" dat Welten (de beste speelster op het WK), Keetels, DVDH geblesseerd zijn, Jonker zit heeft aangegeven rust te willen, v Male (topscorer WK) gestopt is. Phennickx weet ik de reden niet van. Die vlieger gaat dus gewoon nu niet helemaal op naar mijn mening..

 8. robvisser

  @robboomsma Ik wil ook niet lullig doen door te zeggen dat je een Den Bosch fan bent, maar ze had voor haar doen een matig toernooi. Ze wordt geprezen als ze het goed doet en als het minder is zou je het ook moeten kunnen zeggen. Ook toppers kunnen zo'n toernooi hebben. Maar geen man overboord, de kwaliteit van het team in het geheel was ruim voldoende voor een klinkende gouden plak.

 9. robboomsma

  Nee nee nee, het zit in je verwachtingen. Als je hoge verwachtingen hebt, dan valt iets sneller tegen. Geef het tijd, continue pieken kan je op topsport niveau eenmaal niet altijd. En als je daarin net 1.5 jaar bezig bent op het hoogste niveau, is het naar mijn mening alleen maar mega bijzonder. En ik vraag me nog steeds af waar je het op basseert. Heb je nog steeds niet uitgelegd, je kan wel herhalen, maar dat legt niks uit. Ik vond haar goed spelen omdat ze wel eigenlijk elke wedstrijd wel dreigend was op meerdere momenten, en daarin ook dacht aan haar teamgenoten, meerdere hele slimme passes, vaak momenten van slim positiespel. Best een aantal goede assists. En meerdere zeggen wel is, ja ze mist ook best wel eens... Ja en dus? Ze schiet wel, des te vaker je in zon situatie schiet. Des te meer je het gaat finetunen. En uiteindelijk meer scoort. Tijd is in deze erg belangrijk. Iedereen in het team moet tijd krijgen zichzelf te ontwikkelen.. Matla dus ook....

 10. adrievandeparel

  En wie is intussen TOPSCOORDER van het NEDERLANDS TEAM : juist ja FREDERIQUE MAGNIFIQUE MATLA , de onbetwiste spits van NEDERLAND samen met LIDEWIJ WELTEN en bij de Champions Trophy heeft MARIJN VEEN als topscoorder met 5 goals zich bewezen. Als aanvallende en scorende middenvelders hebben FREEKE MOES met 8 goals in de competitie en haar goal in en tegen China veelbelovende dingen laten zien en XAN DE WAARD met haar aanvallende akties en assists aangetoond bij de beste 16/18 te horen evenals EVA DE GOEDE, LAURIEN LEURINK, MARGOT VAN GEFFEN, MARLOES KEETELS EN MARLOU PHENINCKX (beste in Nieuw Zeeland). Keepers zijn nu JOSINE KONING EN ANNE VEENENDAAL , kunnen nu in de Pro League samen en in augustus bij de EK. Volgend jaar bij de Olympische Spelen moet er een keus gemaakt worden. Op dit moment heeft Josine bewezen bij de shootouts beter te zijn , dankzij haar 3 reddingen won NEDERLAND bij de WK in Londen van Australië en ging naar de Finale, 6-0 winst , NEDERLAND WERELDKAMPIOEN. De verdediging speelde toen ook uitstekend met IREEN VAN DEN ASSEM, CAIA VAN MAASAKKER, SANNE KOOLEN, LAUREN STAM. PIEN SANDERS zal er nu ook weer bij zijn. De 18e speelster zal zich de komende wedstrijden , vooral in de PRO LEAGUE kunnen bewijzen. NEDERLAND kan de 1e Pro League winnen en in augustus in Antwerpen weer EUROPEES KAMPIOEN worden en volgende zomer juli/augustus '20 OLYMPISCH KAMPIOEN, SUCCES


Wat vind jij? Praat mee...