Volop aandacht NOS, Ziggo en hockey.nl voor dé damestopper

Dé topper in de Livera Hoofdklasse Dames tussen Den Bosch en Amsterdam kan zondag rekenen voor veel aandacht in de media. Ziggo Sport zendt de wedstrijd aan de Oosterplas live uit vanaf 12.45 uur, de uitzending begint om 12.35 uur. De NOS brengt zondagmiddag een samenvatting tussen de twee NK-finalisten van afgelopen seizoen. hockey.nl houdt je via het liveblog op de hoogte.

Bij Ziggo Sport is Mijntje Donners, oud-international van Den Bosch, de analist bij het programma dat wordt gepresenteerd door John van Vliet. Tim Steens neemt het commentaar van de wedstrijd voor zijn rekening. De NOS zendt in het middagprogramma een ruime samenvatting uit met commentaar van Philip Kooke. Langs de Lijn is zondag live bij de Hoofdklasse Heren met een verslag vanaf sportpark De Roggewoning in Wassenaar, waar HGC tegen Bloemendaal speelt.

hockey.nl houdt een apart liveblog bij van de kraker tussen Den Bosch en Amsterdam. In ons liveblog van de Hoofdklasse Dames houden we je op de hoogte van de andere wedstrijden met speciale aandacht voor HGC – Hurley. Bij de Hoofdklasse Heren zijn we bij de topper HGC – Bloemendaal, de altijd spannende strijd tussen Amsterdam en Rotterdam, de degradatiekraker tussen Tilburg en Hurley en het thuisduel van de Den Bosch tegen KZ.

Roel Bovendeert scoort tijdens de wedstrijd Bloemendaal-HGC (4-0). Links Sam van der Ven (HGC) met Devinder Walmiki  en rechts Willem Rath. Foto: Koen Suyk

De Promotieklasse begint zondag ook weer. Met bij de heren de topper tussen Schaerweijde, de nummer drie, en koploper hdm. Het verschil tussen de twee ploegen is één punt. Ook daar zijn we als hockey.nl aanwezig.

Volg vrijdagavond de degradatiekarakter HGC – Victoria

De teams in de Livera Hoofdklasse Dames spelen deze week een extra ronde. Donderdagavond is het al de beurt aan Kampong en Oranje-Rood. Die wedstrijd is naar voren gehaald in verband met de begrafenis op vrijdag van de moeder van een van de speelsters van Oranje-Rood.

Daphne Voormolen wordt bedolven onder de felicitaties door haar ploeggenoten na haar treffer voor Victoria. Foto: Orange Pictures

Vrijdagavond is de rest van het programma met als meest opvallende duel de degradatiekraker tussen HGC en Victoria. De onderste twee ploegen van de Hoofdklasse. Wij zijn aanwezig op De Roggewoning om te kijken of de thuisploeg de eerste punten van het seizoen kan behalen. Volg ons liveblog voor de ontwikkelingen bij die wedstrijd en de overige vier duels vanaf 20.30 uur.

 


7 Reacties

 1. haags-hopje

  Veel plezier vrijdag op de Roggewoning! Om te kijken of HGC de eerste punten van het seizoen gaat behalen, moet Hockey.nl naar Rotterdam...

 2. Nvanas012

  Zondag op de tribune in Den Bosch🥳, altijd leuk.

 3. aernoud-lippmann

  Onbegrijpelijk dat nu Ziggo besloten heeft alleen nog “ live” Liverahoofdklasse uit re zenden . De NOS dan zelfde wedstrijd gaat uitzenden in samenvatting . De NOS ( Phillip Kampong Kooke) had natuurlijk naar HGC (nr2) -Bloemendaal ( nr1) moeten gaan . Maar dat lag vast gevoelig bij hem want het is geen Kampong ..... Gemiste kans !

  1. conegut

   Livera is toch een betalende sponsor, wie betaald die bepaald. Zij zullen wel bedingen dat ze wel zichtbaar zijn op tv, met het wegvallen van het samenvattingen magazine moeten ze het dus zoeken in de live uitzendingen. Weten ze ook gelijk dat daar niemand naar kijkt, gezien het kijkcijferonderzoek.

 4. lynnBosman

  Wat conegut zegt, plus Engels voetbal komt meestal later in de middag dat laten ze heus niet schieten voor hockey. Dan zouden ze een wedstrijd naar voren moeten halen van de mannen, terwijl de vrouwen een betalende sponsor hebben die zichtbaar wil zijn. Hockey wint het niet van voetbal en formule 1 dus lijkt me logisch. Die aamenvattingen kwamen overigens belachelijk laat na vaak een Spaanse wedstrijd en rondo. Geen idee waarom de mos dezelfde wedstrijd gaat utzenden, dat is inderdaad zonde.

 5. aernoud-lippmann

  Dat verklaard uitzending Ziggo . Maar toch niet de “ onafhankelijke NPO”.......

 6. robvisser

  Goed dat het live hockey weer terug is bij Ziggo. En dat zijn in ieder geval vaste tijden. Bij het samenvattingen programma kreeg je het gevoel dat het naar willekeur werd ingepland op de zondagavond, variërend van laat tot extreem laat. En net als bij het voetbal doet de NOS alsof niemand de live hockey wedstrijd eerder op de dag heeft gezien. Afijn, voor de Philip Kooke adepten.


Wat vind jij? Praat mee...