Volop media-aandacht voor dames-topper Amsterdam – SCHC

Op de laatste speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames gaat zondag veel media-aandacht uit naar de topper tussen Amsterdam en SCHC, de huidige nummers drie en twee van de ranglijst. De NOS zendt zondagmiddag een samenvatting uit, Ziggo Sport heeft het duel als wedstrijd van de week en natuurlijk is ook hockey.nl zondagmiddag vanaf 12.45 uur present in het Wagener Stadion om verslag te doen. 

De samenvatting bij de NOS is zondagmiddag op NPO1 te zien in het Studio Sport-programma van 18.10 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Philip Kooke. Ziggo Sport heeft zondag de laatste uitzending voor de winterstop van het programma Hoofdklasse Hockey. Sophie Polkamp, oud-international en -speelster van Amsterdam, is analist bij Amsterdam – SCHC. De uitzending begint om 23.00 uur.

In dat programma zijn ook de hoogtepunten van de andere wedstrijden in de Livera Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren te zien. Alle samenvattingen staan maandag vanaf 18.00 uur op hockey.nl.

Op hockey.nl al vanaf Sinterklaasavond aandacht voor de Hoofdklasse

De redactie van hockey.nl is dit weekend al vanaf donderdagavond in de piste, wanneer de inhaalwedstrijd tussen SCHC en Laren wordt gespeeld. Vrijdagavond zijn we in Eindhoven waar Oranje-Rood thuis inhaalt tegen Pinoké, een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs in de Hoofdklasse Dames.

Zondag zijn we behalve bij Amsterdam – SCHC ook in Bloemendaal waar het degradatieduel tussen de plaatselijke trots en het nog puntloze HGC wordt afgewerkt. In ons liveblog, dat rond 12.15 uur van start gaat, mis je niks.

Ook de Hoofdklasse Heren krijgt zondagmiddag in de laatste volledige speelronde voor de winter volop aandacht. We zijn bij Bloemendaal tegen Pinoké, een duel tussen de strafcornerkanonnen Tim Swaen en Alexander Hendrickx. In Amsterdam kijken we bij twee coaches die het moeilijk hebben: het Amsterdam van Santi Freixa tegen het Almere van Pascha Gademan.

Jelle Galema juicht namens Den Bosch, nadat hij eerder dit seizoen Den Bosch op voorsprong bracht tegen Oranje-Rood. De Bossche formatie won die wedstrijd in Eindhoven destijds met 2-4. Foto: Willem Vernes

In Brabant doen we verslag van de burenruzie tussen Den Bosch en Oranje-Rood, waarbij in tegenstelling tot de afgelopen jaren, de thuisploeg de favoriet is. De NOS is ook aanwezig bij dit duel om voor het radioprogramma Langs de Lijn verslag te doen. Het liveblog voor de mannen op hockey.nl gaat vanaf 14.15 uur in de lucht. De wedstrijden beginnen natuurlijk om 14.45 uur.

 


3 Reacties

 1. llinde

  Interessante wedstrijd omdat eigenlijk voor beide ploegen geldt dat de eerste plaats uit zicht is als ze verliezen, ( als Den Bosch zondag weet te winnen ). Daarom lijkt het ook een spannende interessante wedstrijd te worden. Dus had deze wedstrijd rechtstreeks uitgezonden mogen worden. Helaas blijft het bij enkele minuten samenvatting.

  1. Nvanas012

   Zo jammer dat de hoofdklasse gewoon niet meer live wordt uitgezonden, vorig jaar werd AMS-SCHC nog wel uitgezonden.. en het was spannend!

 2. robvisser

  @Nvsanas012 Klopt, er gaat niks boven live beelden. Het zou toch ook een kleine moeite moeten zijn voor Ziggo of de NOS.


Wat vind jij? Praat mee...