Voorbeschouwing HK (D): Top 4 treft elkaar, weerzien voor Muyselaar

In de vijftiende speelronde van de Livera Hoofdklasse krijgt nummer twee Amsterdam koploper Den Bosch op bezoek. Gaat Bloemendaal naar het Amsterdamse Bos en staat Laren voor de vijftigste keer tegenover hdm. Verder zien we Oranje-Rood – SCHC, Huizen – Kampong en Groningen – Pinoké.  

Amsterdam – Den Bosch

Afgelopen seizoen was dit affiche nog de finale in de strijd om het landskampioenschap. In twee duels was Den Bosch te sterk voor de Amsterdam waardoor de titel mee ging naar Brabant. Het was de negentiende titel voor de dames waarmee zij het record van Amsterdam evenaarde. Eerder dit seizoen wist Den Bosch met 2-0 te winnen van de Amsterdammers. Het laatste seizoen dat Den Bosch twee keer in de reguliere competitie van Amsterdam wist te winnen is alweer een tijdje terug: 2011/2012. Mochten zij daar dit seizoen verandering in willen brengen dan moeten ze voor het eerst sinds 26 oktober 2014 zien te winnen in het Wagener Stadion tijdens de reguliere competitie.

Arbiters: Karen Dollé en Olaf van Gastel

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – SCHC

Oranje-Rood kan zondag SCHC voorbijstreven in de ranglijst. SCHC bezet op dit moment met 33 punten de derde plaats in de Livera Hoofdklasse terwijl achtervolger Oranje-Rood op plek vier staat met 32 punten. In de voorgaande seizoenen wist de ploeg uit Eindhoven rond deze fase van de competitie nooit meer dan 26 punten te behalen. Beide ploegen begonnen de tweede seizoenshelft met een overwinning. SCHC was in Bilthoven te sterk voor Huizen (4-0) terwijl Oranje-Rood op bezoek bij Bloemendaal met 1-3 wist te winnen. Tot dusver liet SCHC negen punten liggen in de Livera Hoofdklasse, dit gebeurde elke keer buitenshuis.

Arbiters: Jorrit Maakal en Ies Poissonnier

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

hdm – Laren

Aankomende zondag staan beide teams voor de 50ste keer tegenover elkaar in de Livera Hoofdklasse. Laren wist 28 keer aan het langste eind te trekken. Alleen van Pinoké (32), Oranje-Zwart (30) en Kampong (30) werd vaker van gewonnen. Het laatste duel tussen de twee ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor oud-hdm speelster Mila Muyselaar geldt dit duel als haar terugkeer in Den Haag. Na zes seizoenen voor de Hagenezen vertrok zij afgelopen zomer richting ’t Gooi. Beide ploegen begonnen de hervatting van de Livera Hoofdklasse met een overwinning. Laren versloeg Groningen (3-0), terwijl hdm in Utrecht van Kampong wist te winnen (0-1).

Arbiters: Ferdy Walvoort en Merijn Goezinne

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Huizen – Kampong

Huizen stond in de Livera Hoofdklasse al drie keer eerder tegenover Kampong. Alle drie die ontmoetingen eindigde in het voordeel van de Utrechters, met een gecombineerd doelsaldo van 11-1. Het enige doelpunt dat Huizen wist te maken, kwam van de stick van Amber Folmer. Zowel Huizen (4-0 verlies SCHC) als Kampong (0-1 tegen hdm) maakte een valse start bij de hervatting van de Livera Hoofdklasse. Eerder dit seizoen werd Kampong (tegen Hurley en Den Bosch) al eens in opeenvolgende competitiewedstrijden van het scoren af gehouden. Weet Huizen dit ook voor elkaar te krijgen?

Arbiters: Dignus Heijningen en Alwiene Sterk

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Bloemendaal

Bloemendaal gaat aankomende zondag op bezoek bij Hurley in het Amsterdamse Bos. De laatste keer dat de Mussen daar wisten te winnen was op 5 maart 2017, toen werd het 1-2 voor de bezoekers. Het was de enige overwinning voor Bloemendaal in de laatste elf ontmoetingen met Hurley in de Livera Hoofdklasse. Bloemendaal heeft een stroeve reeks uitwedstrijden achter de rug. Geen van de laatste dertien uitwedstrijden werd gewonnen. De laatste thuisoverwinning op Bloemendaal was in 2016. Toen wist Hurley Bloemendaal met 3-0 te verslaan.

Arbiters: Lisette Baljon en Isabelle Joosten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Groningen – Pinoké

Hekkensluiter Groningen krijgt Pinoké op bezoek. In de laatste zeven thuiswedstrijden in de Livera Hoofdklasse wisten de Noorderlingen geen enkel punt te pakken. Vijf keer eerder verloor een team haar eerste acht thuiswedstrijden in de Livera Hoofdklasse en slechts één team wist niet te degraderen dat seizoen. Dat was bezoeker Pinoké die in het seizoen 2009/2010 haar plekje in de Livera Hoofdklasse veiligstelde via play-outs. Hoewel Groningen thuis nog geen punten wist te pakken, speelde zij in de drie eerdere ontmoetingen met Pinoké telkens gelijk. Slechts één keer in de Livera Hoofdklasse wisten de Noorderlingen te winnen van Pinoké.

Arbiters: Nino Arzini en Guido Dekker

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...