Margot van Geffen: ‘De arbitrage zat niet mee’

Door 3 gele kaarten in amper 3 minuten stonden de Oranje Dames maandag in het 3e kwart opeens met 8 man tegenover Argentinië. Nederland overleefde de Argentijnse storm, maar de kaarten waren discutabel.

Eva de Goede kreeg in de 40e minuut geel en Naomi van As en Margot van Geffen allebei in de 43 minuut. Van Geffen zou hebben geduwd in de cirkel. ‘Ik vond het een schwalbe. Als je mij een gele kaart geeft, kun je er ook 3 aan Argentinië geven. De arbitrage zat niet mee’, aldus Van Geffen.

Van As: ‘Harde wedstrijd’

Naomi van As deelt die mening, maar voegt eraan toe dat de Oranje Dames de schuld bij zichzelf moeten zoeken. ‘Je weet dat dit een harde wedstrijd wordt. Ik denk dat er best snel kaarten werden gegeven, maar op de een of andere manier doen wij dat toch niet handig. Dan krijgen we toch die kaarten.’

8 vs. 11

Van Geffen was trots op de manier hoe Nederland omging met de 8 tegen 11-situatie. ‘We hebben zo ontzettend hard gevochten. Wát een team hebben wij’, zegt Van Geffen. ‘Als je met 8 tegen 11 komt te staan, waar we ons totaal niet op hadden voorbereid, en dan nog neem je de overwinning mee naar huis, dan is dat fantastisch.’

Voordat de Oranje Dames in ondertal kwamen te staan, speelden ze de Argentijnen volgens Van Geffen zoek. ‘Wij zijn gewoon veel beter. Dat zag je toen we met 11 man speelden, toen tikten we ze helemaal weg. We hebben goed combinatiespel laten zien, kansen gecreëerd en corners gehad. Het had in de rust zomaar 4-0 kunnen zijn.’

Compliment voor Nederlandse publiek

Ook het Nederlandse publiek verdient volgens Van Geffen een compliment. ‘Samen hebben we het Argentijnse publiek stil gekregen. Die kunnen lekker naar huis. We staan in de fucking halve finale.’