Round-up Champions Trophy (D) Dag 2: Australië wint burenstrijd

Argentinië, Nederland en Australië pakten de winst in de 2e speelronde van de Champions Trophy in Londen. Daardoor gaan de Oranje Dames nu, na 2 winstpartijen, aan de leiding in het klassement. Argentinië en Australië delen de 2e plaats. Nieuw Zeeland staat vooralsnog puntloos onderaan.

Australië – Nieuw Zeeland 3-1 (2-1)

Nieuw Zeeland bood goede tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Australië er met de winst vandoor ging vandaag.

Australië kwam al snel op voorsprong, door een verdedigende fout van Nieuw Zeeland. Emily Smith reageerde alert in de 3e minuut, en flatste Australië, via de keepster van Nieuw Zeeland Sally Rutherford, op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong hield echter nog geen minuut stand, omdat Anita MacLaren snoeihard in de kruising pushte uit een strafcorner, en Nieuw Zeeland zo weer op gelijke hoogte bracht.

In het 2e kwart pakte Australië wederom de voorsprong. Jodie Kenny pushte hard en laag uit de strafcorner: 2-1. De Australische Smith tikte vrij snel daarna dom de bal weg na een fluitsignaal, en veroorzaakte daarmee een strafcorner tegen. Die werd door Nieuw Zeeland echter niet benut.

Rust

Het 3e kwart betekende ook de 3e goal voor de Australische dames. Grace Steward werd vrij voor keepster Rutherford aangespeeld. De keepster zat er aanvankelijk goed bij, maar had geen antwoord meer op de hoge backhandslag van Steward: 3-1. Smith had daarna de ultieme mogelijkheid om Australië op een 4-1 voorsprong te zetten, maar zij sloeg, weliswaar keihard, maar recht op Rutherford af. McLaren had de beste kans voor Nieuw Zeeland, maar sloeg voorlangs.

In het laatste kwart bleef het werklustige Nieuw Zeeland de aanval zoeken, maar de Australische verdediging stond als een huis. Australië kon daarentegen nog wel gevaarlijk worden, nadat een rush van Mariah Williams een strafcorner inleidde. Die werd er echter goed uitgelopen. In de slotfase voorkwam de paal nog dat Australië de voorsprong verder uitbreidde. Eindstand: 3-1.

3′ Emily Smith 1-0
3′ Anita McLaren 1-1 (sc)
18′ Jody Kenny 2-1 (sc)
40′ Grace Steward 3-1

Nederland – Groot-Brittannië 2-0 (1-0)

Lees hier het wedstrijdverslag.

17′ Lidewij Welten 1-0 (sc)
53′ Maartje Paumen 2-0 (sc)

Verenigde Staten – Argentinië 1-4 (1-3)

Het venijn zat hem in het 2e kwart in deze 1e wedstrijd van vandaag: daarin werden 4 goals gescoord. De Verenigde Staten kwamen die achterstand na rust niet meer te boven. Argentinië maakte het, met een hoofdrol voor captain Carla Rebecchi, knap af.

De Verenigde Staten kwamen nauwelijks over de middenlijn in het 1e kwart. Argentinië creëerde daarentegen kans na kans. Een aantal strafcorners gingen echter de mist in of werden goed verdedigd door de Amerikaanse dames. Eind van het 1e kwart kwamen de Verenigde Staten iets beter in de wedstrijd, en konden ze de opbouw van de Argentijnse dames af en toe verstoren. De rush van de Argentijnse Martina Cavallero in de 11e minuut, vanaf de middenlijn tot vlak voor de goal, maakte indruk, maar haar voorzet binnentikken wilde net niet lukken.

Begin van het 2e kwart was het dan toch raak voor de Argentijnse dames. Carla Rebecchi werd vrijgelaten door de Amerikaanse verdediging en kon intikken na een actie over de achterlijn van Cavallero. Direct daarop versierde de Verenigde Staten een strafcorner. Die werd echter door Belen Succi gestopt, en vervolgens briljant van de lijn gehaald door de Argentijnse verdediging. Rebecchi stuurde vervolgens 2 Amerikaanse verdedigsters het bos in, maar raakte de bal daarna niet zoals ze bedoeld had. Het rollertje verraste keepster Jackie Briggs echter wel: 0-2. De Verenigde Staten groeiden daarna in de wedstrijd, en maakten de aansluitingstreffer via de stick van Emily Wold, die een strafcornervariant binnen tipte. Argentinië had echter binnen 1 minuut al een antwoord terug. Maria Granatto sloeg met haar backhand prachtig binnen, hoog in het dak van de Amerikaanse goal: 1-3.

Rust

Na het doelpuntrijke2e kwart waren beide ploegen in het 3e kwart niet/minder trefzeker. De grootste kansen waren nu in ieder geval voor de Amerikanen, die de Argentijnse dames in deze fase goed onder de duim hadden. Met slechts enkele seconden tussentijd kreeg aanvoerster Carla Rebecchi groen voor stick liften en Lucina von der Heyde geel voor een duw in de rug bij een Amerikaanse. Een flink overtal dus ineens voor de Verenigde Staten, maar de Argentijnse verdediging bleek solide genoeg.

De Argentijnse dames zakten in het 4e kwart wat terug, terwijl de Amerikaanse dames aan kracht wonnen. De ene na de andere strafcorner werd versierd, en ondanks dat deze goed werden verdedigd door de Argentijnen hing er een Amerikaanse goal in de lucht. Waar ze Amerikanen een goal verdienden, viel hij aan de overkant. Rebecchi overschepte de bal en haalde na een rush richting cirkel onverbiddelijk uit met haar backhand: 1-4. Dat was ook de einduitslag van de wedstrijd.

17′ Carla Rebecchi 0-1
22′ Carla Rebecchi 0-2
24′ Emily Wold 1-2 (sc)
25′ Maria Granatto 1-3
57′ Carla Rebecchi 1-4