Statistieken CT | Nederland en Australië gaan (bijna) gelijk op

Vanavond om 19.00 uur spelen de Oranje Dames alweer hun 4e poulewedstrijd van de Champions Trophy. Dit keer tegen Australië. De Nederlandse Dames staan na overwinningen op Nieuw-Zeeland (6-2), Groot-Brittannië (2-0) en de Verenigde Staten (4-1) op de 1e plaats in de poule met 9 punten uit 3 wedstrijden. Argentinië volgt met 7 punten uit 3 wedstrijden. Australië maakt de top 3 compleet met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Australië is voor de Oranje Dames ook in de Champions Trophy geen onbekende. Ze speelden in het verleden al 21 keer eerder tegen elkaar in dit toernooi. De laatste keer was dat in 2011 in Amstelveen. Toen pakte Oranje de zege met 3-0. De eerste keer dateert alweer van 29 jaar geleden. Ook toen, in 1987, werd er – eveneens in Amstelveen – gewonnen (4-2).

Beide teams zijn ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Wie het statistiekenkaartje erbij pakt ziet dat beide landen tot op heden precies gelijk opgaan qua gewonnen wedstrijden (9), aantal keren gelijkspel (3) en aantal doelpunten (31). Het enige verschil? Australië kreeg een kaart meer dan Nederland (13 tegen 12).

CT_NL_AUS_Head_to_Head_stats
Gameday_23_6_CT_Londen

Wat vind jij? Praat mee...