Wedstrijdupdates HWL (D): Oranje dendert over Zuid-Korea heen

De Oranje Dames hebben zaterdag hun tweede groepswedstrijd van de Hockey World League in Brussel ruim gewonnen. Ze versloegen Zuid-Korea met 9-0. Nederland kreeg vier strafcorners, waarvan er via Caia van Maasakker twee in gingen. Ook Kitty van Male maakte twee goals.

Zuid-Korea – Nederland 0-9 (0-5)
‘3 Kitty van Male 0-1
’19 Caia van Maasakker 0-2 (sc)
’23 Kitty van Male 0-3
’25 Laurien Leurink 0-4
’26 Xan de Waard 0-5
’41 Frédérique Matla 0-6
’50 Margot van Geffen 0-7
’56 Caia van Maasakker 0-8 (sc)
’59 Charlotte Vega 0-9

’59 0-9! Charlotte Vega maakt haar eerste goal van het toernooi. Ze reageert alert op de rebound van een schot van Kitty van Male.

’58 Strafcorner nummer vier van Oranje gaat mis. Caia van Maasakker sleept hem over.

’57 0-8. En ook deze sleept Caia van Maasakker binnen.  Ditmaal hard op de plank. Daarmee staat Van Maasakker tot dusver op een rendement van 100% benutte strafcorners dit duel. Twee uit twee.

’56 De scheidsrechter wijst Oranje de derde strafcorner van dit duel toe.

’50 GOAL: 0-7. Na een snelle aanval over rechts via Kitty van Male, komt de bal uiteindelijk via de Koreaanse keepster voor de backhand van Van Geffen. Zij slaat hard tegen het net. Dat is velddoelpunt zes alweer.

’45 Q3 zit er op. De speelsters maken zich op voor het laatste kwart.

’41 GOAL:  0-6. Na een werkelijk fenomenale actie van Laurien Leurink rond de middenlijn waarbij ze stijlvol om haar tegenstander heendraaide, is het Frédérique Matla die deze keer door haar bedient wordt en voor de 6-0 tekent.

’31 Q3 is begonnen en de Koreaanse doelvrouw, Mijin Han die tijdens Q2 Ji Soo Jang verving, kwam alweer met de schrik vrij toen een Oranje-voorzet vanaf rechts voorlangs schoot. Gelukkig voor de Koreanen vond deze geen Nederlandse stick.

’30 De eerste helft zit er op. Dankzij een ijzersterk en uiterst effectief tweede kwart leidt Nederland soeverein.

’26 GOAL: 0-5. Dit duel stevent af op een monsteruitslag. Ditmaal is het Xan de Waard die de handen van het publiek op elkaar schiet.

’25 GOAL: 0-4. Het gaat hard. De derde treffer van in iets meer dan 6 minuten. Waar ze bij de vorige treffer nog de assist gaf, schiet Leurink nu zichzelf op het scorebord. Het duel is daarmee voor rust al beslist. 

’23 GOAL: 0-3. Kitty van Male met haar tweede van de wedstrijd. Ze kreeg hem op een presenteerblaadje aangegeven van Laurien Leurink, nadat die ook de bal eerst met veel inzet had veroverd van de Koreanen.

’19 GOAL: 0-2. Tweede strafcorner van de wedstrijd voor Nederland. En wat voor één. Kitty van Male is de aangever, Xan de Waard de stopper en Caia van Maasakker de afmaker. Ze sleept hem prachtig hard in de linkerkruising.

’16 Q2 is begonnen. Het is voor Oranje zoeken om het gaatje te vinden in de straffe Koreaanse defensie.

’15 Einde Q1.

’12 Groene kaart voor Pien Sanders.

’11 De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Nederland. Ireen van den Assem sleept hem. Hard richting de linkerbenedenhoek, maar keepster Soo Ji Jang plukt hem katachtig voor de doellijn weg met haar stick.

’10 Carlien Dirkse van den Heuvel komt vanaf boven de cirkel binnen, bedient Maria Verschoor op links. Haar backhand strandt op de Koreaanse doelvrouw.

‘9 Nederland zet Korea diep op hun eigen helft agressief onder druk. Een uitspeelpass van een Koreanse verdedigster komt daarbij hard op de enkel van Laurien Leurink, die even kermend naar de grond gaat. Leurink staat snel op en het spel kan verder.

‘3 GOAL: 0-1 Na twee knappe reddingen van de Zuid-Koreaanse doelvrouw heeft ze bij de derde Oranje-poging van Kitty van Male het nakijken. Nederland heeft de vroege voorsprong te pakken. 

‘1 De ‘Countdown’ galmde door het stadion, Zuid-Korea – Nederland is begonnen met Anne Veenendaal op doel.

Basis: 
Anne Veenendaal (K), Kitty van Male, Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maria Verschoor, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Ireen van den Assem, Pien Sanders en Laurien Nunnink.

Wissels: 
Malou Pheninckx, Xan de Waard, Charlotte Vega, Lauren Stam, Josine Koning (K), Margot van Geffen en Maartje Krekelaar.


Wat vind jij? Praat mee...