Wedstrijdupdates HWL: Oranje heeft WK-ticket binnen na 2-0 zege

De Oranje Dames hebben donderdag de kwartfinale van de HWL 3 in Brussel met 2-0 van Spanje gewonnen. De Spanjaarden maakten het de Nederlands erg lastig. Zo lastig dat de speelsters van Alyson Annan niet in staat waren om echte veldkansen te creëren. Uiteindelijk gaf een rake strafcorner en een rake strafbal van Caia van Maasakker de doorslag. Zaterdag is Nieuw-Zeeland, de huidige nummer vier van de wereldranglijst, in de halve finale de tegenstander.

Nederland – Spanje 2-0 (1-0)
‘3 Caia van Maasakker 1-0 (sc)
’32 Caia van Maasakker 2-0 (sb)

’54 Maria Verschoor met geel naar de kant. Beide landen zijn een verhitte strijd aan het uitvoeren, maar het komt het spel niet ten goede. Oranje blijft wel naar voren hockeyen.

’47 Nederland even met 10. Caia van Maasakker wordt naar de kant gestuurd met groen.

Einde Q3

’43 Strafcorner nummer zes voor Nederland. Opnieuw is het Caia van Maasakker die hem neemt. Haar sleep richting de linkerbenedenhoek wordt knap met de stick tegengehouden door Ruiz.

’38 Groene kaart voor de Spaanse Jiminez, Spanje even met zijn tienen.

’34 Ook aan de andere kant een strafcorner. Pien Sanders geeft aan, Xan de Waard stopt en Caia van Maasakker mag afvuren. Haar sleep wordt geblokt door een Spaanse uitloopster.

’33 De scheidsrechter kent de Spaanse vrouwen een strafcorner toe. De inzet van Riera wordt er pijlsnel uitgelopen door Charlotte Vega.

’32 GOAL: Caia van Maasakker maakt haar tweede van de middag. Ditmaal pusht ze een strafbal op de plank. 

Rust in Brussel.

’27 Nederland heeft de overhand op het middenveld, maar heeft grote moeite om vanuit daar de aanvallers aan te spelen. Veel passes stranden of komen niet aan.

’19 Oranje even onder druk nu. De Spaanse dames beseffen dat de aanval gezocht moet worden en geven hoog druk op de defensie van Annan.

’17 Twee Spaanse corners op rij nu. Beide gesleept door Lol Riera half hoog richting de rechterhoek. Beide keren ook Anne Veenendaal die nagenoeg voor het eerst dit toernooi echt in actie moet komen.

’16 Een vlammend schot van Kitty van Male wordt gestopt door Ruiz. De Oranjes drukken door en versieren strafcorner nummer vier van dit duel. Van Male geeft aan, Van Geffen stopt en Van Maasakker sleept. Haar tweede van dit duel en ditmaal hoog richting de linkerbovenhoek. De slaat Ruiz de bal weg met haar handschoen.

Einde Q1. Nederland leidt met 1-0.

’12 De aangeefster bij deze derde corner is Keetels, Van Geffen stopt en Van den Assem sleept de bal dit keer richting de rechterhoek. De spaanse uitlopers worden omzeild, maar de linkerschoen van de keepster voorkomt de 2-0.

’11 De tweede corner van de wedstrijd. Dit keer neemt Ireen van den Assem hem. Haar inzet wordt uit de linkerbenedenhoek gedoken door Ruiz. In de rebound krijgt Marloes Keetels de bal voor haar stick op de achterlijn. Ze kijkt en passt de bal voorlangs. Daar belandt de bal op een Spaanse voet. Opnieuw een corner.

‘7 Krekelaar krijgt op de linkerzijlijn de bal vanuit achter aangespeeld. Ze draait naar binnen en wil de opkomende Xan de Waard de bal meegeven in de cirkel. De fraaie steekpass mist net de accuratesse en de aanval strandt.

‘4 GOAL 1-0 Caia van Maasakker. En de eerste corner van de wedstrijd valt direct binnen. Op aangeven van Van Male en gestopt door Van Geffen is het Van Maasakker die de bal hard op de Spaanse plank sleept.

‘4 De Spaanse keepster Maria Ruiz krijgt de cirkelpass van Laurien Leurink niet goed weg. In de kluts komt de bal tegen een Spaanse voet en dat betekent de eerste strafcorner van dit duel.

‘1 Laurien Leurink slaat af. Oranje’s kwartfinale is begonnen.

Basis Oranje: Anne Veenendaal, Kitty van Male, Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maria Verschoor, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Ireen van de Assem, Pien Sanders, Margot van Geffen.  

Wissels: Malou Pheninckx, Xan de Waard, Charlotte Vega, Laura Nunnink, Lauren Stam, Josine Koning (GK), Maartje Krekelaar.  


2 Reacties

  1. Topkeepertje

    Kan het nog slechter ????????? Hockey IS of begint een B sport te worden ! Hockey raakt op deze manier de Olympische status kwijt .

    1. Derrick Bijker

      Azijn in de aanbieding?? Wel een beetje mee eens hoor, maar het is een jaar na de OS......Veel teams zijn weer in opbouw. Komt wel weer op niveau.


Wat vind jij? Praat mee...