Het Hockey.nl olympisch All Star-elftal (Heren)

Er is veel gebeurd deze Spelen. Wereldklasse spelers van bijvoorbeeld de Australische mannen en de Argentijnse vrouwen die totaal niet uit de verf kwamen, maar ook spelers van de Argentijnse mannen en de Britse vrouwen die juist opstonden en een geweldig toernooi speelden. Op basis van de Olympische Spelen stelde de redactie van Hockey.nl (toegegeven: na de nodige felle discussies) het Hockey.nl olympisch All Star-elftal samen van zowel de heren als de dames. 

Heren

olympisch elftal heren1

Keeper

Vincent Vanasch. De Belgische keeper stond in Rio ijzersterk te keepen. De oud-Oranje Zwart goalie werd geholpen door de goede verdediging van de Belgen, maar gaf ook zelf vrijwel niets weg. Tegen de strafcorner van Peillat was hij niet opgewassen, maar welke keeper wel? Vanasch kreeg, net als Stockmann, de minste doelpunten tegen in Rio. Ieder 10. België kreeg in totaal 11 treffers tegen, maar eentje viel toen Vanasch niet in het veld stond.

Verdediging

Gonzalo Peillat. De topschutter van de Olympische Spelen in Rio. In de halve finale tegen Duitsland kreeg hij 3 strafcorners. Hij liep koelbloedig naar de cirkelrand en sleepte ze alledrie feilloos binnen. Over presteren op het goede moment gesproken. Ook in de finale scoorde hij 1 keer. Daarnaast is Peillat een sterke verdediger, waardoor de oud-HGC’er (met in totaal 11 doelpunten) onmisbaar is in het olympisch All Star-elftal.

Moritz Fürste. De onbetwiste leider van de Duitse hockeymannen. Zowel verdedigend als in de strafcorner enorm belangrijk. Maar het meest onmisbaar misschien wel in zijn aanvoerdersrol. Stuurde veel in het veld en nam daarbuiten ook zijn verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld toen bondscoach Altenburg met zijn kind op zijn arm stond na de wedstrijd: Fürste nam het team bijeen en sprak ze toe. De Duitse aanvoerder nam afscheid van het internationale hockey na het brons en kon de tranen niet binnenhouden.

Arthur van Doren. Deze Belgische verdediger dook tijdens de Spelen steeds op het goede moment op om passes te onderscheppen. Hij maakte zich met zijn overzicht en tactisch inzicht onmisbaar voor de Belgische ploeg.

Mink van der Weerden. Natuurlijk vanwege zijn dodelijke strafcornersleep (9 stuks raak), waarmee hij van groot belang was voor de Nederlandse ploeg. Maar Van der Weerden was ook 1 van de meest steady verdedigers bij Oranje. Hij was nauwelijks op een fout te betrappen.

Middenveld

Billy Bakker. De aanvallend ingestelde Bakker stond aan de basis van veel aanvallen van Oranje. Verdeelde het spel knap en was daarmee 1 van de betere spelers aan Nederlandse kant.

Seve van Ass. Technisch ontzettend sterk en bracht veel creativiteit in het spel van Oranje. Speelde vrijuit en leek minder last te hebben van de spanning dan een aantal van de andere spelers. Hoogtepunt was zijn shoot-out in de troostfinale. Met een  snelle beweging schoof hij de bal onder de Duitse doelman door.

Matias Rey. Een van de betere spelers aan Argentijnse kant. Handig aan de bal en een verbindende factor in het Argentijnse elftal. Zorgde voor de snelle omschakeling van verdediging naar aanval en leidde verschillende counters in.

Aanval

Thomas Briels. Snelle Belgische aanvaller die menig verdediger eruit liep. Ook de Oranje Heren hadden er een zware dobber aan Briels af te stoppen.

Florian Fuchs. De Duitse meester van het scoren in de laatste minuten of zelfs de laatste seconde(n). Hij was bij aanvallen altijd voor de goal te vinden en op die manier een plaag voor elke verdediging. Glijdt en duikt op alle mogelijke voorzetten.

Lucas Vila. Sterkste aanvaller aan Argentijnse zijde. Deze dribbelaar pur sang stichtte veel gevaar in de cirkel en wist zelf de goal ook regelmatig te vinden. Levensgevaarlijk in de counter.

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...