Oranjemannen stellen ticket Rio veilig

De Oranjemannen hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio. Op de HWL 3 in Buenos Aires eindigde Nederland als derde door Canada in de troostfinale op te  rollen: 6-0.

Canada bewees dit toernooi meerdere malen dat het boven zichzelf uit kan stijgen. Zo wonnen de verrassende Noord-Amerikanen van Spanje en Nieuw-Zeeland en werd nipt verloren van Argentinië. Maar zondag had de nummer vijftien van de wereld niets in te brengen. Al na 92 seconden zorgde Constantijn Jonker ervoor dat keeper David Carter moest vissen.

Marge verdubbeld
Die marge werd in het tweede kwart verdubbeld door Billy Bakker, die zichzelf mooi vrijspeelde in de cirkel en hard uithaalde. Oranje speelde zonder Bob de Voogd, die eerder deze week rugklachten opliep. De Helmonder zag vanaf de perstribune dat Mink van der Weerden de 3-0 op het bord bracht. Ondertussen had Canada nog geen bal op het doel van Jaap Stockmann afgevuurd.

Na de lange pauze zette Oranje door. Robbert Kemperman zorgde voor een fraaie treffer door de bal achter zich langs in het doel te tikken. Ook Robert van der Horst pikte zijn eerste goaltje van het toernooi mee. In de slotfase, waarin Canada zijn eerste schot op doel loste, bepaalde Jonker de eindstand op 6-0.

Het is voor Nederland de achttiende keer dat deelname aan de Spelen een feit is. Sinds 1948 stonden alleen twee boycots een afvaardiging van de Oranjemannen in de weg. De Oranjevrouwen kunnen zich begin volgende maand plaatsen voor Rio de Janeiro, waar in de zomer van 2016 om olympisch goud wordt gestreden. (@ReemtBorcherts)

Nederland – Canada 6-0 (3-0)
2. 1-0 Jonker
17. 2-0 Bakker
26. 3-0 Van der Weerden (sc)
34. 4-0 Kemperman
45. 5-0 Van der Horst
52. 6-0 Jonker

 • Hockey jij liever op het veld of in de zaal?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hockey jij liever op het veld of in de zaal?  Ophalen van gegevens

 • Wat vind jij de mooiste?

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Doelpunt van de Week – 28/29 november  Ophalen van gegevens

Medalla

Meisje laat medaille zien


Wat vind jij? Praat mee...