Chef Pieters, souschef Bovendeert kookten voor Oranje in Australië

Lasagne, risotto, zoete aardappel met biefstuk. Aanvallers Terrance Pieters (21) en Roel Bovendeert draaiden hun hand er niet voor om tijdens de lange oefenstage (11 januari tot 4 februari) in West-Australië, waar de internationals in appartementen sliepen waar ze zelf kookten.

‘Roel was de souschef’, lacht Terrance Pieters als hij het over de kookkunsten van ‘zijn appartement’ heeft tijdens de oefenstage in Australie met Oranje, waar de speler van Almere zijn eerste interlandgoal ooit maakte, met een mooie tip-in.

In plaats van een hotel en elke dag eten in restaurants, verbleven de internationals van Oranje in appartementen in Fremantle, een plaatsje naast de grote stad Perth, vlak bij het strand. De appartementen bestonden uit twee kamers en een woonkamer, waar vier internationals konden verblijven. Dat bleek een welkome afwisseling van het hotelleven dat gemeengoed is tijdens oefenstages of toernooien.

De lasagne van Terrance Pieters.

Per linie in hetzelfde appartement

‘Je hebt op zo’n manier meer bonding. Je investeert automatisch meer in elkaar als je met z’n vieren in zo’n appartement zit met woonkamer en eigen keuken’, vertelt Pieters. ‘De eerste periode zat ik met Kemp (Robbert Kemperman), Mirco (Pruyser) en Roel (Bovendeert). De tweede periode met Bjorn (Kellerman), Thijs (van Dam) en weer met Roel. Toen begonnen de oefenwedstrijden en hebben we bewust die wissel gemaakt om per linie (in dit geval de aanvallers, red.) bij elkaar te zitten. Zodat je zoveel mogelijk met elkaar over het hockey kon praten.’

Het Nederlands elftal at ook in restaurants, maar er werd ook vaak samen boodschappen gedaan en gekookt. Pieters en Bovendeert vonden elkaar al snel achter het keukenblad. Uiteraard hadden ze als topsporters richtlijnen meegekregen wat betreft voeding van teamarts Conny van Bentum, maar ze hadden ook de vrijheid om dit zelf in te vullen. Pieters: ‘Bovendeert was een hele goede souschef. Ik vind het heel leuk om te koken. We hebben van alles gemaakt, van risotto voor de jonge jongens tot pastasalades, een paar uur voordat we de wedstrijden speelden. Ik was het gewend bij trips met Jong Oranje altijd eten voorgeschoteld te krijgen in restaurants. Nu moesten we er een draai aan geven en zelf met elkaar naar de supermarkt en koken. Dat blijkt toch een stuk leuker, om met elkaar daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.’


Wat vind jij? Praat mee...