De Dancing Queens van Oranje stralen een hoop plezier uit

Zeven keer schalde het nummer ‘Dancing Queen’ van ABBA vrijdag uit de speakers van het WK-stadion in Londen tijdens de interland Nederland-China (7-1). Na iedere goal van Nederland wordt de tune gedraaid van dit nummer uit de film Mamma Mia, die de Oranje Dames donderdag op hun vierde achtereenvolgende rustdag bezochten.

In het interview na afloop van de wedstrijd tegen China begon oud-aanvoerder Marloes Keetels te lachen toen ‘Dancing Queen’ ter sprake kwam. ‘Sinds we een paar dagen geleden te horen kregen dat we naar Mamma Mia gingen, draaien we Dancing Queen op onze fysiokamer. Iemand hoeft ‘m maar in te zetten en we maken ‘m met z’n allen af. Daarom hebben we voor deze tune gekozen.’

Slappe lach tijdens het Wilhelmus

Sinds het begin van het WK staan de Oranje Dames met een grote glimlach binnen de lijnen en stralen ze een hoop plezier uit. Natuurlijk werken de goede resultaten tegen Zuid-Korea (7-0) en China (7-1) daaraan mee, maar de boodschap is duidelijk: er mag in dit Oranje gelachen worden.

Tegen China kregen de speelsters tijdens het Wilhelmus opeens de slappe lach. Omdat in de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea de één ‘blijf ik tot in den dood’ en de ander ‘blijf ik tot in den doet’ zong, maakten de Oranje Dames na dat duel via de whatsappgroep een afspraak over wat ze voortaan zouden zingen. Maar toch raakte Margot van Geffen midden in het Wilhelmus de kluts even kwijt en zong ze iets anders, waardoor iedereen begon te lachen. Het zegt iets over de ontspannenheid waarmee de Oranje Dames in de poulefase van dit WK aan hun wedstrijd beginnen.

Na ieder doelpunt van de Oranje Dames klinkt de tune van Dancing Queen. Foto: WorldSportPics/Rodrigo Jaramillo

We zijn aan het genieten en dat zie je terug in ons spel. Marloes Keetels

Een ander opmerkelijk moment deed zich voor in het derde kwart. Laurien Leurink sprintte vliegensvlug achter een diepe bal aan en hield hem vlak voor de achterlijn nog net binnen, maar toen klonk de zoemer. Het kwart was ten einde en haar loopactie was eigenlijk voor niets geweest. Leurink moest lachen en kreeg een highfive van teamgenote Margot van Geffen.

Keetels: ‘We hebben inderdaad veel plezier met z’n allen. We hebben zes weken keihard getraind en nu is het WK eindelijk bezig. Dat is wat wij voelen. We vinden het leuk om op het veld te staan. Bijna iedereen scoort, we creëren mooie aanvallen, het is leuk om onze goals terug te zien. We zijn aan het genieten en dat zie je terug in ons spel. Er was deze wedstrijd weinig op aan te merken.’


1 Reactie

  1. Sjang Fijen

    Weinig op dit team aan te merken, sprak Alison. We hebben inderdaad veel plezier met zijn allen zei Marly, pardon Marloes . Wel jammer Josine dat je die ene bal net niet had, scheelde een haar. Heb 3x jouw safe bekeken, echt een haar scheelde het. Wel jammer voor je, dat was anders een wereld- redding. Anders. Drie jaar geleden kwam je als een tikkeltje onzeker maar zeker veel belovend talent naar Den Bosch, nu ben je een wereldkeeper. Italie mag strakjes geen spelbreker worden voor Oranje en dan? Wie weet Engeland. Die meiden hebben nog geen potten gebroken. Wedden dat donderdag niet Engeland jullie tegenstander wordt. Die Tommy-girls spelen lekker gelijk tegen de Ieren en ontlopen zo Oranje. Ik hoor het al in koor " dat kan ons niet schelen, we moeten gewoon iedere keer winnen wie ook de tegenstandsters zijn ", Ladies, we volgen jullie op de voet en genieten met jullie mee. Al vast bedankt voor twee leuke wedstrijden en succes met het vervolg straks, wel van een ander kaliber. Houdoe.......Sjang PS. Of ik iemand mis? Toch, Kreekie en natuurlijk die arme Pien. Gelukkig is er ook nog Sunny.


Wat vind jij? Praat mee...