De tien typische Oranje-fans: welke ben jij?

De eerste Pro League-wedstrijden voor Oranje staan op het punt te beginnen. In de nacht van zaterdag op zondag spelen eerst de Oranje Dames tegen Nieuw-Zeeland (02:30 uur Nederlandse tijd). Daarna volgen de Oranje Heren (04:30 uur Nederlandse tijd). Een mooie reden om te kijken, wat voor Oranje-fan jij bent. 

1. De all-in-fan

Jij gaat naar alle thuiswedstrijden van Oranje en als het even kan zelfs naar de uitwedstrijden. Natuurlijk zet jij ’s nachts de wekker om de uitwedstrijden van Oranje aan de andere kant van de wereld te bekijken bij Ziggo Sport. Je juicht bij elke actie en redding en gaat helemaal uit je plaat wanneer het Nederlands team scoort. Natuurlijk zit je niet in je spijkerbroek met een bruine jas. Jij hebt voor de wedstrijd ook nog eens een complete Oranje make-over gehad. Nog even volhouden: op 5 maart is het eerste Pro League-duel van Oranje op Nederlandse bodem. Dan spelen de Oranje Heren tegen Duitsland.

Fans tijdens de Rabo Super Serie, Seizoen 2015-2016. Foto: Willem Vernes

2. De toeter

Tijdens een wedstrijd van Oranje neem jij alle attributen om lawaai te maken mee. Toeters, bellen en fluitjes, niks is te veel. Heeft je buurman op de tribune niks mee? Geen punt! Jij hebt nog wel een extra toeter. Jij laat je tijdens de wedstrijd dan ook flink horen.

3. De groepskijker

Jij gaat nooit alleen naar een wedstrijd. Het liefst ga je met al je hockeyvrienden naar Oranje. Jullie vormen samen een geheel op de tribune en juichen Oranje naar de overwinning. Zo’n wedstrijd is toch ook vooral heel gezellig?

Publiek als een geheel bij een Oranje doelpunt tijdens de finale België-Nederland (2-4) bij de Rabo EuroHockey Championships 2017. Foto: Koen Suyk

4. De vlagger

Om jou kunnen ze niet heen. Jij hebt een grote Nederlandse vlag bij je en laat die regelmatig in de lucht wapperen om te laten weten dat je er staat. Tussen al het Oranje-publiek val jij in ieder geval op.

Sfeerfoto Wagener stadion. Foto: Willem Vernes

5. De observant

Super leuk al die juichende fans maar jij kijkt liever rustig naar de wedstrijd. Je kan de spanning bijna niet aan en laat het juichen en de Oranje kleding over aan de rest van het publiek.

6. De opvallende

Naast al die toeters, bellen en vlaggers is er nog een andere variant. Jij bent samen met drie andere fans een van de letters wanneer Oranje scoort. GOAL! En ja hoor, daar gaan jullie. De letters gaan omhoog en de goaltune klinkt over het veld.

Sfeeractie rond tijdens een Oranje wedstrijd

7. De tv-kijker

Je woont niet in de buurt, het komt er nooit van of je zit gewoon liever thuis. Jij kijkt de Oranje-wedstrijden niet vanaf de tribune maar zit eerste rang voor de tv in eigen huis. Stiekem juich je toch als het Nederlands team scoort ook al zit je alleen op de bank.

8. De sociale-media-kijker

Is Oranje ook op tv? Ik volg gewoon alle beelden en updates via hockey.nl en OranjeHockey. Jij checkt het laatste nieuws via de hockey.nl-app, Instagram, Facebook, Twitter of het Youtube-kanaal.

9. Stockey

Allemaal leuk die fans. Maar jij bent Stockey of je zou het op z’n minst kunnen zijn. De mascotte van de Oranje Dames en Heren die het publiek keer op keer enthousiast maakt. Een echte gangmaker!

Stockey met een sfeeractie. Foto: Koen Suyk

10. De idolen-jager

Jij komt naar de wedstrijd om Oranje aan te moedigen. Maar stiekem kom je maar voor een ding. Jij wil met je grootste idolen op de foto, een praatje maken en het liefst ook nog een handtekening na de wedstrijd. Hopen dat je favoriete speler het tijdens die wedstrijd goed doet.

Lars Balk deelt handtekeningen uit. Foto: Willem Vernes

 

 


Wat vind jij? Praat mee...