Eerste Pro League-thuisduel Oranje Dames live te zien bij Ziggo

De Oranje Dames spelen woensdagavond hun eerste thuiswedstrijd in de FIH Pro League. Het duel met China op het terrein van Kampong wordt rechtstreeks uitgezonden door Ziggo Sport.

De zesde Pro League-wedstrijd van de ploeg van bondscoach Alyson Annan is niet alleen te zien op Ziggo Sport kanaal 14, maar ook op Ziggo TV kanaal 13. Dat zijn beide open kanalen voor kabelabonnees van Ziggo Sport.

De clash met China is ook te volgen via Ziggo Sport Extra, maar alleen voor abonnees van Ziggo Sport Select. De uitzending begint om 18.30 uur en wordt gepresenteerd door John van Vliet. Voormalig Oranje-international Carlien Dirkse van den Heuvel is de analiste. De bal rolt vanaf 18.45 uur.

Mijlpaal voor Matla

De interland tegen China heeft voor Frédérique Matla een bijzonder tintje. De aanvaller van Den Bosch speelt op Kampong haar vijftigste interland. Matla is bezig aan een geweldige reeks wedstrijden. Sinds de jaarwisseling scoorde ze voor club en land tien keer in tien wedstrijden. Afgelopen zondag in het uitduel met Pinoké voerde Matla haar Hoofdklasse-productie van dit seizoen met haar eerste hattrick ooit op naar zestien treffers.

Jubileum voor Van Maasakker?

Ook voor Caia van Maasakker lonkt een jubileum. De strafcornerspecialiste van SCHC staat al een tijdje op 49 interlanddoelpunten. Een doelpunt tegen China woensdagavond zou de cirkel rondmaken voor Van Maasakker, die haar eerste interlanddoelpunt ook tegen de Chinese ploeg maakte: tijdens een interland in juni 2012. China is met zeven goals in vijftien interlands bovendien de favoriete tegenstander van de 170-voudig international.


6 Reacties

 1. Runa Honig

  Goed bezig Ziggo! Mooi sportavondje. Wel jammer dat dit nu weer zo vroeg is. Hoe moeilijk kan het zijn om dit even niet te plannen op een Ch Leaque voetbalavond?!

 2. rancoburgzorg

  Haha. Mooi pech voor degenen die niet bij ZIGGO kunnen of willen. Laten we in godsnaam ophouden met deze onzin. Zelfs in eigen land krijgen we het voor elkaar dat een Pro liga wedstrijd van het eigen Oranje kijken gewoonweg niet mogelijk is voor veel Nederlanders. En dit zou dan de populariteit van het hockey moeten vergroten?

 3. Runa Honig

  Er is al meer hockey dan ooit op tv, alleen niet bij de nos. Maar als je formule 1 wil kijken geldt hetzelfde. Dan moet je ook naar ziggo. So be it!

  1. vostammer

   En als er geen ziggo in je postcode zit?

 4. gaston-orozco

  Huichelaars. Je klaagt dat hockey niet "commercieel" genoeg is. Dan klaag je als knhb geld verdient met ziggo voor televisie-uitzendingen.

  1. vostammer

   Is het commercieel om de helft van de Nederlanders uit te sluiten van Oranje hockey? Het geld van ziggo gaat naar de FIH. De oranje spelers verdienen helemaal niets. Dit is verre van commercieel. Of je moet de zakken spekken van een handjevol graaiers in Lausanne ”commercieel“ vinden.


Wat vind jij? Praat mee...