Forse nederlaag Oranje in afsluitend duel met Australië

De Oranje Heren hebben hun trainingsstage in Australië afgesloten met een forse nederlaag. De ploeg van bondscoach Max Caldas ging in de laatste van vier interlands tegen Australië met 6-1 onderuit. Het was de eerste nederlaag tijdens de trip Down Under.

De uitslag doet vermoeden dat Oranje geen schijn van kans had tegen de Kookaburras, maar niets was minder waar. Zeker na rust was Oranje een aantal keren dicht bij een doelpunt via Mirco Pruyser, Valentin Verga en Bjorn Kellerman, maar tot scoren kwam de ploeg niet.

Oranje kreeg in de vier interlands tegen Australië – die verder twee remises en één overwinning opleverden – in totaal veertien doelpunten om de oren. Dat geeft Caldas ongetwijfeld stof tot nadenken. Oranje zelf kwam tot negen treffers, met Mirco Pruyser (drie) en Thierry Brinkman (twee) als meest productieve spelers.

Karakteristiek

Australië – Nederland 6-1
12. Beale 1-0, 17. Brinkman 1-1, 30. Sharp 2-1, 32. Ogilvie 3-1, 43. Sharp 4-1, 45. Beale 5-1, 59. Zalewski 6-1.
Basis Oranje Van der Ven; Algera, Balk, Baart, Wortelboer, Bakker, Verga, Kellerman, Bovendeert, Kemperman, Pruyser
Vliegende wissels De Geus, Croon, Van Ass, Havenga, De Mol, Brinkman
Niet gespeeld Blaak, Pieters, De Vilder, Van der Weerden, Schuurman, De Voogd, Van Dam


4 Reacties

 1. robvisser

  Zeker geen onverdienstelijke serie tegen Australië, met toch steeds een enigszins partijdige arbitrage en de wetenschap dat Nederland er straks verdedigend sterker voorstaat als bepaalde spelers terugkomen. Martijn Havenga en (in mindere mate) Joep de Mol hebben niet echt kunnen overtuigen. Nederland is en blijft wel heel erg afhankelijk van Mink van der Weerden en dat is zorgelijk. Andere toplanden hebben wat de strafcorner betreft meer mogelijkheden.

 2. rdownunder

  Zeker een goede serie, jammer van de laatste wedstrijd. Na de 2-1 eigenlijk geen wedstrijd meer. Australië was feller slimmer en beter met als resultaat de 6-1 overwinning. Geflatteerd misschien, Nederland was moe ging lopen met de bal. De overwinning was zeker niet onverdiend, met de jonge Lachlan Sharp als uitblinker gaat Australië weer een mooie toekomst tegemoet. Toch een mooie serie om op terug te kijken.

 3. pietersmits

  Wat is momenteel de doelstelling van de Nederlands herenteam? Wat is haalbaar? Vergis ik me als ik denk aan een subtop (5de max 3de) plek op een serieus toernooi? Volgens mij heb ik te hoge verwachtingen en dan valt het steeds tegen, terwijl ze op zich echt leuk hockey spelen.

  1. robvisser

   Als ze goed zijn, dan kunnen ze ook echt uitblinken, maar als het wat minder gaat dan zakt de boel ook zomaar in elkaar en lijkt het soms nergens op. Er is te weinig stabiliteit, het is te wisselvallig. Ik denk dat er vooral mentaal iets ontbreekt. Bij de vrouwen is er meer teamgeest, die stoppen er hun hele ziel en zaligheid in en ook mentaal zijn ze een stuk sterker. De heren spelen met minder overtuiging en soms lijkt de bezieling te ontbreken. Het oogt klinisch en berekenend. Technisch gezien kunnen ze mee met de absolute top, maar er wordt natuurlijk meer gevraagd. De strafcorner is dramatisch, zeker als Mink van der Weerden er niet is. Vanwege de wisselvalligheid van het team is moeilijk in te schatten hoe ze het straks op de WK gaan doen en wat we van ze kunnen verwachten. Het vrouwentoernooi vind ik zelf interessanter. De NL dames zijn echt een team, ze zijn bloedfanatiek en bijzonder vaardig en ze stellen niet vaak teleur.


Wat vind jij? Praat mee...