Oranje Dames al zeker van Grand Final: ‘Mooi, maar niet mee bezig’

Onder toeziend oog van 4200 fanatieke eigen supporters plaatsten de Oranje Dames zich zondagmiddag in Den Bosch al na twaalf speelrondes in de Pro League voor de Grand Final. Dat deed Nederland dankzij een 2-0 zege op België.

Na afloop van de thuisoverwinning spraken we met bondscoach Alyson Annan en spits Frédérique Matla over het vroege veiligstellen van een plek in de halve finales eind juni en zoomden we in het op het spel tijdens de wedstrijd tegen België. Wat heeft de makkelijk scorende Matla toch met het maken van openingstreffers en hoe heeft ze het voor het eerst spelen met Oranje op Bossche bodem ervaren?

Aan Annan ook al de vraag over haar selectiebeleid richting het EK. Want maken de speelsters die de laatste vier Pro League-duels niet meer in actie kwamen voor Oranje, zoals Freeke Moes, Lisa Post, Lieke Hulsen, Famke Richardson en de keepsters Alexandra Heerbaart en Kiki Gunneman überhaupt nog wel kans op het EK?

Bekijk de video hierboven!


3 Reacties

  1. Esther BoschvanRoozendaal

    Nu ook bij de Dames de verjonging is doorgevoerd wordt het tijd voor een nieuwe Bondscoach , en ajb geen Janneke Schopman , maar een die tactisch onderlegd is zoals Minke Booij .

  2. mark-j

    Waarom een nieuwe bondscoach ? Voorlopig presteert Annan meer dan behoren . Juist lange termijn met visie zorgen voor resultaten.

  3. robvisser

    De wegen van Annan zijn soms ondoorgrondelijk maar een nieuwe bondscoach lijkt me niet direct aan de orde. Sterker nog, onwenselijk. Samen richting Tokio, daarna kun je altijd weer evalueren.


Wat vind jij? Praat mee...