Pruyser: ‘Met pijnstillers en ingetaped de wedstrijd uitgespeeld’

Spits Mirco Pruyser scoorde alweer z’n 22ste doelpunt in z’n laatste 22 wedstrijden van Oranje. Maar zelfs de 3-2 tegen Argentinië in de tweede poulewedstrijd van de HWL Final vijf minuten voor tijd was niet genoeg. Voor de camera van hockey.nl reageert Pruyser in Bhubaneswar op het spel van Oranje, dat een stuk beter was dan tegen Spanje.

‘Toch balen, die 3-3’, zei goaltjesdief Pruyser. Toch was hij wel tevreden over het vertoonde spel tegen de olympisch kampioen. ‘Wij speelden een veel hoger ritme dan gisteren. Wij konden daardoor makkelijker binnenkomen bij Argentinië.’ Pruyser viel snel uit, toen hij zich verstapte in het eerste kwart. Met tape om zijn enkel en pijnstillers ging het met pijn en moeite toch nog. Of hij dinsdag tegen België inzetbaar is lijkt waarschijnlijk. ‘Ik zit onder de pijnstillers. Ik hoop op een goede reactie. Ik denk dat het wel meevalt.’