Renée van Laarhoven, met nul caps naar de Champions Trophy

Ze heeft nog nul caps en nul goals voor Oranje. Niettemin is Renée van Laarhoven van Kampong door bondscoach Alyson Annan geselecteerd voor de Champions Trophy in China, die in november wordt gespeeld. 

Van Laarhoven is verrast door de keuze van Annan, zo vertelde ze zondag na afloop van het duel met haar club tegen Bloemendaal. ‘Ik was er zelf niet heel erg mee bezig. We hadden met de trainingsgroep maar drie trainingen. Die gingen wel goed. Ik heb me vooral gefocust om te laten zien wat ik kon. Woensdag, toen de selectie bekend werd, was ik toch wel zenuwachtig. Ik realiseerde me eerst niet helemaal dat ik erbij zat. Dat kwam pas toen ik mijn naam zag staan met nul caps en nul goals’, zei Van Laarhoven. Ze debuteert samen met Marijn Veen van Amsterdam in de selectie van Oranje voor de Champions Trophy.

Mental coach

Die selectie is ook een persoonlijke overwinning voor Van Laarhoven, erkent ze. ‘Ik blokkeerde vaak op de selectiemomenten. Bijvoorbeeld voor het WK met Jong Oranje in Chili. Nadat ik daarvoor was afgevallen, ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik heb een mental coach ingeschakeld. Dat werd toen nog niet veel gedaan. Ik benader haar als ik het nodig heb. Ik ga haar in de aanloop naar de Champions Trophy even opbellen om wat zaken door te spreken. Maar ik ben nu best ontspannen. Ik heb er vooral veel zin in.’


4 Reacties

 1. circlestorm69

  Natuurlijk super gaaf voor haar. Maar Ireen haar plek innemen lijkt me geen makkelijke opgave. We gaan het zien. In ieder geval succes!

  1. robboomsma

   Het is niet en zal ook niet een 1op1 vervanging zijn. Dat zal ook nooit, elke speler/speelster, speelt toch op een eigen manier. Daarom vind ik dit een rare vergelijking, geef haar ruimte om verder te ontwikkelen, wat nu goed word gedaan. Des te meer spelers/speelsters goed zijn op bepaalde posities des te beter beeld op de toekomst maar ook diversiteit die hoger zal zijn. Het is niet plek in nemen, het is meer spelen met een ander soort insteek. Een team die beter dingen kan opvangen zoals blessures, word ook beter en beter, wat elkaar niet killt, maakt elkaar beter en sterker.....

 2. robvisser

  @circlestorms69 Ja, met 0 interlands wordt ze voor de leeuwen gegooid. Het is de ultieme test, iets wat ook een desillusie kan opleveren voor sommige speelsters of dat je meteen daarna afvalt. Maar laten we van het positieve uitgaan. Ik kan me voorstellen dat ze blij is dat ze erbij zit.

  1. GabyvanHout

   Tilburgse meiden. Doen het goed


Wat vind jij? Praat mee...