Thuiswedstrijden tegen Argentinië verplaatst naar Kampong

De KNHB heeft de speellocatie van de thuiswedstrijden op 19 en 20 juni van haar beide Oranje teams tegen Argentinië veranderd. Beide Pro League-wedstrijden vonden eerst plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam, maar verhuizen nu naar Utrecht, op het complex van Kampong.

Deze aanpassing heeft te maken met het feit dat het herenteam van Pakistan niet langer deelneemt aan de FIH Pro League. Kampong was gastheer van drie wedstrijden waaronder tweemaal Nederland – Pakistan. Het hield hierdoor op haar locatie nog maar één wedstrijd over.

Azië niet meer vertegenwoordigd

Een logische oplossing, vindt Alexia Sifneos, verenigingsmanager van Amsterdam. ‘Wij vinden het als Amsterdam prima dat Kampong wedstrijden van ons krijgt. Wij hebben met de EHCC en de play-offs echt wel voldoende.’ Sifneos betreurt het voorval. ‘Het is vooral erg jammer voor het hockey. Het werelddeel Azië is bij de mannen niet meer vertegenwoordigd.’ Ook Amsterdam organiseerde twee thuiswedstrijden voor Pakistan. ‘Op 20 en 23 juni was Pakistan ons voorprogramma.’

Voor de drie andere organisatoren, Oranje-Rood, Rotterdam en Den Bosch, verandert er niks. Zij hadden geen Pro League-duels met Pakistan.

Van Amsterdam naar Utrecht

Erik Gerritsen, directeur van de KNHB: ‘Ook wij werden verrast door het bericht dat Pakistan haar eerste wedstrijden niet kon spelen. De FIH besloot hierop Pakistan uit de competitie te nemen. Ondertussen waren wij echter al met Kampong in gesprek over meerdere wedstrijden in Utrecht. Zoals bekend is het de wens van de KNHB om met de Nederlandse elftallen op jaarbasis op verschillende locaties in het land te spelen. Daarom verplaatsen we nu twee wedstrijden van Amsterdam naar Utrecht. Hockeyfans uit de omgeving van Utrecht kunnen nu, ondanks het ontbreken van Pakistan, toch zowel de dames als de heren zien spelen op een vereniging in hun eigen regio.’

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Speeldatum Tijd* Thuis Uit Dames/Heren Locatie
Dinsdag 5 maart 18.45 Nederland Duitsland Heren HC Rotterdam
Woensdag 10 april 18.45 Nederland China Dames SV Kampong Hockey
Zaterdag 13 april 18.00 Nederland Spanje Heren HC Rotterdam
Zondag 14 april 16.00 Nederland USA Dames HC Rotterdam
Zaterdag 1 juni 18.00 Nederland Groot-Brittannië Dames HC Oranje-Rood
Zondag 2 juni 16.00 Nederland Groot-Brittannië Heren HC Oranje-Rood
Dinsdag 4 juni 17.30 Nederland Duitsland Dames HC Oranje-Rood
20.00 Nederland Nieuw-Zeeland Heren HC Oranje-Rood
Zondag 9 juni 13.30 Nederland België Dames HC ’s-Hertogenbosch
16.00 Nederland België Heren HC ’s-Hertogenbosch
Woensdag 12 juni 19.30 Nederland Nieuw-Zeeland Dames HC ’s-Hertogenbosch
Woensdag 19 juni 19.30 Nederland Argentinië Heren SV Kampong Hockey
Donderdag 20 juni 19.30 Nederland Argentinië Dames SV Kampong Hockey
Zaterdag 22 juni 15.00 Nederland Australië Heren Wagener Stadion
Zondag 23 juni 15.00 Nederland Australië Dames Wagener Stadion
Grand Final
Donderdag 27 juni 17.15 Halve Finale Dames Wagener Stadion
20.00 Halve Finale Dames Wagener Stadion
Vrijdag 28 juni 17.15 Halve Finale Heren Wagener Stadion
20.00 Halve Finale Heren Wagener Stadion
Zaterdag 29 juni 14.30 Bronzen Finale Dames Wagener Stadion
17.00 Finale Dames Wagener Stadion
Zondag 30 juni 14.30 Bronzen Finale Heren Wagener Stadion
17.00 Finale Heren Wagener Stadion

*De FIH behoudt zich het recht voor om het wedstrijdschema (voor TV doeleinden of andere onvoorziene omstandigheden) tussentijds te wijzigen.


7 Reacties

 1. vostammer

  Serieus? Het wordt gekker en gekker. Dus we gaan een op zich prachtige affiche (NL - Argentinie) verplaatsen van Wagener (cap 10.300) naar Kampong (cap 2.700)? Om het nieuwe clubhuis te zien? Was er geen vraag naar tickets? Omdat de fans in Utrecht het 35 km verderop gelegen Amstelveen niet kunnen bereiken? En maar roepen dat ze de sport GROTER willen maken. En naar de mensen willen brengen....Lachwekkend

 2. jackquesbrinklul

  Doe eens niet zo hebberig. De PRO league is allemaal nieuw en daarom extra. Wagener komt echt wel aan haar tax...

 3. donyashekari

  Wat nu, als je al kaartjes voor nederland-pakistan had gekocht? Het zou mooi zijn als die naar nederland-argentinie kunnen worden omgezet.

  1. ianlindeboom

   Dat zou ik ook graag willen weten! Ik heb namelijk 4 kaarten in huis voor 11 april.

 4. asjemenou

  Amstelveen heeft al halve finales en finales van mannen en vrouwen !! Geen moeite om hockey meer naar andere locaties te brengen. Goede zet dus.

 5. Runa Honig

  Terecht dat deze wedstrijden naar de grootste club van Nederland gaan. Altijd volle bak en een geweldige sfeer, het is hier een genot voor elke hockeyliefhebber.

 6. rancoburgzorg

  Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat we met 15.000 man in het ADO stadion zaten voor het WK in 2014. Wat een sfeer, wat een toernooi! En nou wordt er gesjacherd tussen clubs onderling om ook een proleague wedstrijdje te mogen organiseren.


Wat vind jij? Praat mee...