Oranje ‘niet als titelverdediger’ op vliegtuig naar WK

De Oranje Dames stapten dinsdagavond in het vliegtuig naar Londen voor de laatste fase van voorbereiding op het WK, dat zaterdag van start gaat. Vlak voor vertrek spraken we bij de gate met bondscoach Alyson Annan en de last-minute opgeroepen verdedigster Sanne Koolen. 

Uitgebreid onderwerp van gesprek was uiteraard het plotselinge afvallen van Pien Sanders en het aansluiten van WK-debutante Koolen. Annan: ‘Ik heb me een hele tijd op het telefoontje naar Pien moeten voorbereiden. Dit is niet het bericht wat je wilt brengen, alleen het is wel een hersenschudding en een leven. We gaan geen enkel risico nemen met zo’n atleet en zo’n persoon.’

We vragen de bondscoach verder hoe zij terugkijkt op de voorbereiding, aankijkt tegen de nieuwe opzet van dit WK met 16 teams en hoe zij en de ploeg omgaan met de druk die er bij komt kijken wanneer je als titelverdediger aan een wereldkampioenschap begint. ‘We zijn geen titelverdediger, want de helft van dit team was er in 2014 niet bij. Dus wat dat betreft verdedigen we niks, maar gaan voort op wat we gebouwd hebben het afgelopen jaar’, aldus de bondscoach.

Bekijk hierboven het hele interview met Alyson Annan en Sanne Koolen!


2 Reacties

  1. maurice-brands

    Nu al indekken? Gewoon die WK titel verdedigen💪

  2. robvisser

    Ik snap hoe ze het bedoelt maar het is enigszins gekunsteld van Alyson om te zeggen dat Nederland er niet als 'titelverdediger' heen gaat. Verder eens met haar dat er in München te hard werd gespeeld. Vooral bij de Argentijnse dames slaan de stoppen door als ze dreigen te verliezen. Ook Eva de Goede ontsnapte in die wedstrijd maar net aan een blessure.


Wat vind jij? Praat mee...