OVK (D): Almere doet goede zaken tijdens inhaalduel

De dames van Almere hebben woensdagavond via het inhaalduel tegen Cartouche prima zaken gedaan in poule A. De ploeg van Dider Meijer won niet alleen met 2-1, door de zege steeg het bovendien naar een vierde plaats op de ranglijst. Achterstand op runner-up Rotterdam: nog slechts drie punten.

Beide teams hadden er veel zin in, zo bleek al snel na aanvang van de wedstrijd. Het tempo lag hoog, de wedstrijd kende veel schakelmomenten. Aan de kant van Cartouche liep het na verloop van tijd gesmeerder dan bij de thuisclub, die slordig was in de aannames en de passing.

Niels Heck (Cartouche): ‘Wij hebben Almere tijdens de eerste helft bij vlagen overklast, alleen vergeten we om dit overwicht in doelpunten uit te drukken.’

Twee goals in twee minuten

Na rust waren de bordjes verhangen. Almere dicteerde het spel en slaagde erin om tussen de 45ste en 50ste minuut in twee minuten tijd tweemaal te scoren. Deze achterstand bleek onoverbrugbaar voor Cartouche. Acht minuten voor tijd scoorden de Voorburgers wel de aansluitingstreffer, maar dat was te laat om nog potten te breken.

Meijer (Almere): ‘Ik denk dat wij na rust een mega-stap hebben gemaakt in onze technische ontwikkeling. Daar ben ik zeer tevreden over. We hebben gedomineerd en na onze voorsprong konden we goede druk op de bal houden, waardoor Cartouche niet echt gevaarlijk kon worden.’

Heck: ‘Het is echt doodzonde dat we deze wedstrijd in feite in twee minuten weggeven. Daarna konden we het niet meer opbrengen het hoge tempo te blijven spelen. Je merkt dat we zo langzamerhand toe zijn aan de winterstop.’

Almere-Cartouche 2-1 (0-0)
’47 Yvette Willems 1-0
’49 Lisanne Segers 2-0
’62 Maureen van de Bree 2-1 (sc)