OVK (D): Union deelt eerste tik uit aan Gooische

De dames van Union hebben vanmiddag op shoot-outs de eerste play-offwedstrijd tegen Gooische gewonnen. De beide nummers twee van de Overgangsklasse troffen elkaar in Bussum en kwamen na zeventig 70 minuten hockey niet verder dan 1-1. In de hele shoot-out serie werd door Gooische slechts één poging gemist, Union mikte alles raak.

Assistent-coach Arnoud Kappelle van Union vond achteraf gezien ‘dat wij die wedstrijd al tijdens de reguliere speeltijd hadden moeten beslissen. Op de laatste tien minuten na, toen Gooische de overhand kreeg, hadden wij het duel in handen. Het sterke wapen van Gooische is dat ze beschikken over een razendsnelle counter. Uit één van die counters, welke uitmondde in een strafbal, kwam ook de goal van onze tegenstander. Op dat moment gaf dat de veldverhouding niet helemaal weer.’

Zes minuten na rust kwam Union via Esther de Leijer op gelijke hoogte. Kappelle: ‘Tijdens de rust hebben we de meiden verteld, ondanks de achterstand, dat ze eigenlijk op dezelfde weg voort moesten gaan. We deden het goed, we vonden elkaar eenvoudig en dan weet je dat die goal vanzelf een keertje valt.’

‘Beiden kansen te winnen’

Dave Smolenaars (Gooische) zag een wedstrijd aan zich voorbijtrekken, waarin beide teams elkaar volgens hem niet veel ontliepen.

‘Het was gaaf, het was spannend, het was gelijk opgaand en beide teams hadden de wedstrijd tijdens de reguliere speeltijd kunnen beslissen. Zelf kregen we een ideale kans op de 2-0, maar in plaats daarvan werd het een minuut later 1-1. Tja, zeg het maar. En twee minuten voor tijd kregen we een strafcorner te nemen. Dat zijn goede kansen om nog te winnen.’

Hubers keert Kastrop

Tijdens de razend spannende shoot-out serie werd slechts één bal gemist. De derde poging van Gooische mislukte, doordat doelvrouw Ilse Hubers van Union haar opponent Vivienne Kastrop van het scoren afhield.

Aan de kant van Union maakten Josine Kappelle, Jeanne Exterkate, Rachel Jansen, Cato Lever en Nynke Kappelle geen fout. Alle vijf raak.

Smolenaars: ‘Tijdens de shoot-outs deden we het goed en ook het meisje dat miste, deed eigenlijk ook niet heel veel verkeerd. Via een ultieme poging van de doelvrouw ging die al er net niet in. Dat kan gebeuren.’

Union gaat met een 0-1 voorsprong in deze serie op weg naar het thuisduel van aanstaande zaterdag in Malden.

3-5 Nynke Kappelle

Zoals gemeld speelt de winnaar van deze serie tegen Rotterdam, dat als tiende eindigde in de Promotieklasse.