Play-outs OVK (D): Ring Pass wint na sterkte start van Gooische

Drie van de vier eersteklassers hebben de eerste ontmoeting in de play-outs met hun tegenstander uit de Overgangsklasse gewonnen. Alleen de dames van overgangsklasser Ring Pass wonnen de uiterst lastige uitbeurt op Gooische. Daarmee ligt de druk komende zaterdag dus vooral bij Schaerweijde, QZ en Rood-Wit.

Gooische – Ring Pass 2-3 (0-1)

Na een 0-1 ruststand kon Ring Pass kort na het begin van de tweede helft tweemaal toeslaan. In de 45-ste minuut maakte Imke van Heemskerck van Beest er 0-3 van. Die riante achterstand was voor Gooische het startsein alle remmen los te gooien. Uiteindelijk bleeft de thuisploeg op 2-3 steken.

Coach Eric van der Pol van Ring Pass: ‘Na de 2-3 ging Gooische uiteraard op jacht naar de gelijkmaker en ik moet zeggen: daar kwamen ze heel dichtbij. Ik was blij dat de toeter op een gegeven moment ging. Zo zie je maar weer dat er ondanks een tussenstand van 0-3 nog van alles mogelijk is. Desondanks vind ik dat wij verdiend hebben gewonnen. We hebben voor ons doen goed gespeeld en we hebben progressie geboekt door deze voorsprong over de streep te trekken.’

Collega Dave Smolenaars van Gooische: ‘Ring Pass kende een sterke start en ik vond dat wij tijdens de eerste helft te veel ontzag toonden voor een tegenstander die afkomstig is uit een hogere afdeling. Na rust kennen we even een heel slechte periode waardoor het 0-3 werd. Vanaf dat moment zag ik echter een ploeg die met lef en overtuiging speelde. We kregen in de slotfase nog twee grote kansen op 3-3. Eentje werd van de lijn gered en eentje werd gestopt door de keeper van Ring Pass.’

0-1 Alissa Beijer
0-2 Kathy Fröling
0-3 Imke van Heemskerck van Beest
1-3 Valerie Snel
2-3 Noël Vincken (sc)

Amstelveen – Rood-Wit 1-1 (1-0)

Amstelveen wint na shoot-outs: 3-2
1-0 Marrit Hoekstra (sc)