Play-outs OVK (D): De Vloek van Gooische, wéér Eerste Klasse!

Noem het onderhand ‘De Vloek van Gooische’. Opnieuw lukte het Dames 1 niet te promoveren naar de Overgangsklasse. Tegenstander Ring Pass was over twee duels te sterk voor het team van Dave Smolenaars. In Delft werd het vanmiddag 5-1. Beide clubs zijn dus klaar voor dit seizoen, dat geldt net voor de overige zes teams. Zij spelen morgenmiddag, waarschijnlijk onder tropische omstandigheden, de alles beslissende derde wedstrijd.

Ring Pass – Gooische 5-1 (1-0)

De scheidende coach Eric van der Pol kon vandaag met opgegeven hoofd afscheid nemen van Ring Pass. Hij gaat op zoek naar een nieuw avontuur en wist samen met zijn selectie te realiseren, dat de club volgend seizoen in ieder geval weer Overgangsklasse speelt.

Vooral na rust was duidelijk welk team het beste van het spel had. Halverwege was het 1-0, maar na rust liep Ring Pass gestaag uit naar een 5-0 voorsprong. ‘Ik vind het knap van het team dat ze dit hebben kunnen laten zien en het is bovendien goed voor de club dat Dames 1 in de Overgangsklasse blijft.

Dave Smolenaars (Gooische) erkende dat Ring Pass over twee duels gezien een betere indruk maakte. ‘Wij hebben kunnen constateren dat wij het niveau van de Overgangsklasse nog niet helemaal te pakken hebben, ondanks dat we dit seizoen op een aantal vlakken grote sprongen hebben gemaakt. Voor een aantal speelsters was het een goed moment geweest de stap omhoog te maken, maar dat moeten we volgend jaar dan maar doen. Achteraf gezien hadden we in de eerste serie play-offs tegen Cartouche meer moeten en kunnen doen.’

Schaerweijde – Alecto 4-0 (3-0)

Vorige week zaterdag liet Schaerweijde het op vrijwel alle fronten afweten tegen Alecto, maar vanmiddag stond er een totaal ander team in het veld. De focus was er deze keer wel en met veel inzet en dito gretigheid in de cirkel hockeyde het team naar een 4-0 overwinning.

Chantal van Nistelrooij (Schaerweijde): ‘De eerste helft was prima en van tevoren hadden we al afgesproken dat, mochten we op een 2-0 of 3-0 voorsprong komen, we bepaalde speelsters rust zouden geven met het oog op de wedstrijd van zondag. En in deze luxe positie kwamen we, waardoor het na rust allemaal net even wat minder was.’

1-0 Joosje Rijpstra
2-0 Elise Schellekens
3-0 Lara van den Boorn
4-0 Anne Wiegers