OVK (H): Zwart-Wit, 500 kilometer en drie punten

De autorit van ruim 500 kilometer leverde de mannen van Zwart-Wit zaterdagmiddag in ieder geval drie punten op. Tegen Groningen werd het 4-5. Het publiek was op de Harener Holt de grote winnaar.

Zwart-Wit leek een eenvoudige middag te beleven toen het vlak na rust op een 0-4 voorsprong kwam. Echter, dank zij onder meer drie rake corners van Lennart Schuur kwamen de Groningers nog verraderlijk dichtbij. Zo’n zeven minuten voor tijd maakte de thuisploeg zelfs de aansluitingstreffer, maar het team van Angela Veeger slaagde er tijdens de slotfase niet voor een regelrechte stunt te zorgen. Zwart-Wit staat nu samen met Laren op een voorlopig gedeelde vijfde plaats.

HIC deed in Tilburg goede zaken door Were Di met 1-3 terug te wijzen. De Amstelveense ploeg staat dankzij deze zege alleen op de tweede plaats met drie punten achterstand op Hurley. Nijmegen, de verrassing van de eerste helft van het seizoen, volgt daar weer achter op zes punten van de koploper.