Venlo strikt met Ivo Moreira 4e Portugees

Het is Portugal-troef in het Limburgse Venlo, want met het aantrekken van Ivo Moreira is alweer de 4e Portugees neergestreken bij VHC. De international sluit volgende week aan bij de naar de Overgangsklasse gepromoveerde club. 

Met Moreira haalt Venlo een speler binnen die dit jaar was genomineerd voor Portugees hockeyspeler van het jaar. Hij verdiende zijn sporen, ondanks zijn jonge leeftijd, al in de Engelse en Spaanse competitie en gaat nu zijn geluk beproeven bij de club van coach Bernardo Fernandes, die ook uit Portugal komt.

Aanwinst voor club en team

“Het afgelopen jaar is gebleken dat de andere 3 Portugese Internationals (Tiago de Sousa, Miguel Ralha en Luis Tavares) niet alleen een grote aanwinst zijn geweest voor het team maar ook voor de club. Want, naast het spelen bij Heren 1 coachen en trainen ze ook jeugdteams en daarmee dragen ze bij aan het verder ontwikkelen van onze talentvolle jeugdspelers. De komst van Ivo past ook uitstekend in het EHF twinning project waarmee VHC en de Portugese hockeybond samenwerken om coaches verder te scholen. Ivo beschikt over een ruime internationale ervaring die zeker van pas zal komen als het gaat om de verdere ontwikkeling van jonge spelers in ons team. De Portugezen hebben het ook enorm naar hun zin in Venlo. De Nederlandse les hebben ze volgende week al”, aldus manager van Heren 1, Robert Bouten.


Wat vind jij? Praat mee...