PK (D): De Terriërs stunt met gelijkspel tegen Rotterdam

Hekkensluiter De Terriërs heeft voor een daverende verrassing gezorgd door gelijk te spelen tegen Rotterdam (1-1). De koploper ziet Tilburg, dat met dikke cijfers van Nijmegen won (5-0) en in 2022 nog geen puntverlies leed, steeds dichterbij komen. Het onderlinge verschil bedraagt nog maar twee punten.

Onderin deed ook HBS goede zaken door op eigen veld Groningen met 1-0 naar huis te sturen. Daarmee stijgt de ploeg van Jeroen Tuininga van de elfde naar de tiende plaats, ten koste van Nijmegen. De Terriërs staat, ondanks het gelijkspel, nog altijd laatste, met slechts een punt achterstand op Nijmegen.

Rotterdam – De Terriërs 1-1

De frustratie droop ervan af bij Rotterdam-coach Brian Vervoort na het gelijkspel tegen De Terriërs. ‘We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt vandaag. We begonnen de eerste helft timide en gaven De Terriërs te veel ruimte, waardoor zij de 0-1 konden scoren. In het derde kwart herpakten we ons en scoorden de 1-1. Vervolgens maakten we ook de 2-1: een strafcorner die via de zijplank in het zijnet belandde. Ondanks dat iedereen luid en duidelijk hoorde dat de plank werd geraakt, floot de arbitrage het doelpunt af, omdat de bal te hoog zou zijn. Ik houd er niet van om over de arbitrage te klagen, maar dat ze op zulke beslissende momenten zo’n grote fout maken, ben ik zat. Als we het zwaar hebben, komt het aan op details. Daardoor voelt het alsof de winst, en daarmee de belangrijke drie punten, ons door de neus is geboord.’

Assistent-coach van De Terriërs Rob Kaan, vandaag hoofdcoach bij afwezigheid van Bart van der Meer vanwege ziekte: ‘Ik heb de beelden gezien van de betreffende strafcorner en moet eerlijk zijn: het lijkt inderdaad een zuivere goal van Rotterdam. Geluk voor ons dus, maar geluk dwing je ook af. De eerste helft speelden we goed en aanvallend. De tweede helft kwamen we vol onder druk te staan en moesten we hard werken om bij te blijven. Ik denk dat we dus erg blij mogen zijn met dit punt.’

17. Laura de Jager 0-1
44. Lotte de Heer (sc) 1-1

HBS – Groningen 1-0

56. Julia de Bruin 1-0

Laren – HIC 1-1

23. Mylee Vos de Mooij 1-0
51. Maruschka van Soest (sc) 1-1

MOP – Were Di 0-2