PK (D): HIC gaat als tweede de winterstop in na winst op Huizen

De inhaalwedstrijd in de Promotieklasse Dames tussen Huizen en HIC is geëindigd in een 1-3 overwinning voor de uitploeg. Het duel zou aanvankelijk twee weken geleden plaatsvinden, maar ging door niet door vanwege de vorst. Dankzij de winst gaat HIC als tweede de winterstop in, op één punt achterstand van koploper Groningen.

Tientallen toeschouwers trotseerden vanmiddag de ijskoude wind en zagen hoe HIC na twaalf minuten op voorsprong kwam. Een voorzet van links werd door spits Joosje Rijpstra handig binnengetikt. Na twee doelpuntloze kwarten verdubbelde Roos van Buuren de voorsprong van het team uit Amstelveen. Drie minuten later was het opnieuw raak: Sophie van der Heijden zette haar ploeg op een comfortabele 0-3. Nog geen dertig seconden later deed Noa van Leer wel iets terug voor Huizen, maar haar treffer kwam te laat om een overwinning voor HIC in gevaar te brengen. Daardoor staat Huizen nu vierde op de ranglijst en is de ploeg van Ivar Jager de nieuwe runner-up.

HIC juicht na de 0-2 tegen Huizen. Foto: Willem Vernes

Huizen-speelster Sam Luttmer: ‘Het was een echte vechtwedstrijd. Allebei wilden we voor de drie punten gaan om aansluiting bij de top drie te houden. Helaas liep het vandaag niet bij ons: we waren de hele wedstrijd super slordig met aannames en passes en hebben veel weggegeven, dus ik denk dat we terecht verloren hebben. Heel zonde, want nu zakken we naar de vierde plek.’

Volgens de voormalig jeugdinternational was er geen sprake van een prestatiedruk waar Huizen last van had: ‘Onze coach [Donald Drost, red.] weet niet eens waar we staan. Iedere wedstrijd pakken we hetzelfde aan en gaan we lekker hockeyen met z’n allen. Vandaag kwam het er helaas niet helemaal uit. Ik baal er persoonlijk erg van dat we nu niet in de top drie staan, maar in de winterstop gaan we aan de slag met een plan voor de tweede seizoenshelft. Wat mij betreft gaan we er dan volle bak overheen.’

Huizen-speelster Sam Luttmer (links) blijft ondanks het verlies tegen HIC strijdlustig. Foto: Willem Vernes

Huizen – HIC 1-3 (0-1)

12. Joosje Rijpstra 0-1
59. Roos van Buuren 0-2
62. Sophie van der Heijden 0-3
63. Noa van Leer 1-3