PK (D): Leonidas snoept puntje weg bij Groningen

Tijdens de tiende speeldag heeft koploper Groningen opnieuw punten gemorst. De ploeg kwam nog wel op 0-2 voorsprong tegen Leonidas, maar dankzij twee goals van Minke Boeijenga eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De Brabantse derby tussen MOP en Push werd een prooi voor de thuisploeg (3-1), die daardoor steeds meer afstand neemt van de laatste twee plekken. De duels Huizen – HIC en Almere – Oranje-Rood gingen niet door vanwege bevroren velden.

Victoria – HBS 3-2

Ex-hoofdklasser Victoria ging er op eigen veld nipt met de winst vandoor tegen hekkensluiter HBS. Tot twee keer toe kwam de ploeg uit Bloemendaal langszij, maar tegen het doelpunt van Veerle Lubbers in de 53ste minuut was HBS niet meer opgewassen.

HBS-coach Jeroen Tuininga: ‘Dit is een zuur verlies en past geheel in hoe het seizoen tot nu toe verloopt. We krijgen kansen, maar belonen onszelf niet. In de eerste helft speelden we matig en kwamen we op een 1-0 achterstand. Na rust trokken we de score tot twee keer toe gelijk, maar kregen we in beide gevallen ook binnen een minuut een tegentreffer om de oren. Dat mag gewoon niet gebeuren. We nemen te vaak een verkeerde beslissing, bijvoorbeeld als we achterin onder druk komen te staan. Het mag op sommige momenten minder mooi zijn, als het maar functioneel is.’

Lennard Poillot, coach van Victoria: ‘We begonnen de wedstrijd goed, maar misten scherpte in de afronding. Daardoor merkte ik dat er onzekerheid in de groep sloop. Ook in de tweede helft bouwden we de voorsprong niet verder uit en maakten we het onszelf onnodig spannend. Bij deze jonge ploeg lukt het soms allemaal en soms gaat het moeizamer. Toch denk ik dat we deze wedstrijd aan het begin van dit seizoen misschien niet hadden gewonnen. We spelen steeds beter en slimmer en de meer ervaren speelsters nemen meer initiatief.’

6. Claire Moerman 1-0
38. Iris Houtkamp 1-1
39. Mady Hof 2-1
53. Nicky Schreurs 2-2
53. Veerle Lubbers 3-2

MOP – Push 3-1

1. Nynke Lagro 1-0
20. Emmely Bekker 2-0
50. Brit Voss (sb) 2-1
70. Bo van Kempen (sc) 3-1

De dames van MOP na de 3-1 winst op Push. Foto: Frithjof de Beijer

Leonidas – Groningen 2-2

7. Claire Fischer (sc) 0-1
35. Liz Klompmaker (sc) 0-2
41. Minke Boeijenga 1-2
61. Minke Boeijenga (sb) 2-2

Were Di – Laren 0-1

14. Djoeke Vogel 0-1

Afgelast:

Almere – Oranje-Rood
Huizen – HIC

Bekijk de stand van zaken in de Promotieklasse Dames


2 Reacties

  1. peter_vergeer

    Erg vaag dat Leonidas een strafbal kreeg. De scheidsrechter die er bovenop stond zag het niet en de scheidsrechter bij de middenlijn wel?

    1. janlelie

      Ik zag het ook 😉


Wat vind jij? Praat mee...